Top 10 porunci ale dietei după menopauză. Slăbeşte sănătos după prima tinereţe

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 28 aprilie 2022, 12:33

Menopauza induce schimbări de tot felul în corpul tău, atât din punct de vedere psihic, cât şi fizic. Aplică aceste reguli de alimentaţie de la primele neplăceri, ca să ai o viaţă sănătoasă şi liniştită. Urmează cele 10 porunci ale dietei după menopauză. Slăbeşte sănătos după prima tinereţe.
Dacă le vei urma imediat, deşi momentul menopauzei e încă departe, s-ar putea chiar să nu mai ai probleme!

1 Mănâncă multă soia!

Înlocuieşte în meniul zilnic, de 3 ori pe săptămână, carnea cu soia. Adaugă brânză de soia la salate, peste o pizza ori prepară-ţi tartine cu tofu, pateu sau mezeluri din soia, bea 1 pahar cu lapte de soia pe zi. Fitoestrogenii pe care soia îi conţine din belşug ameliorează multe din neplăcerile asociate premenopauzei şi menopauzei propriu-zise.

2 Fructele şi legumele – bune la toate!

Acestea oferă multe beneficii pentru sănătatea oricui – fibre, vitamine, minerale, grăsimi „bune”; etc. Dar există şi motive legate de menopauză pentru care trebuie să le incluzi în hrana ta: fitoestrogenii, faptul că ajută la eliminarea constipaţiei şi a transpiraţiei excesive, la ţinerea sub control a greutăţii.

3 Consumă cereale integrale!

Scoate făina albă din dulap şi înlocuieşte-o cu făină integrală. Renunţă la pâinea albă în favoarea celei negre sau măcar intermediare, obişnuieşte-te să mănânci fulgi de cereale în fiecare zi, fără zahăr adăugat. Un mic dejun cu fulgi de ovăz, iaurt şi un suc de fructe proaspăt stors îţi oferă energie şi substanţe nutritive suficiente pentru o zi întreagă, fără să te îngraşe.

4 Lactatele, sursă de calciu

Odată cu menopauza, 4 femei din 5 vor face osteoporoză. Reduci mult riscul unei forme grave consumând cât mai multe lactate, în special degresate. Alege laptele dulce sau bătut, iaurtul, chefirul, brânza dulce şi mai puţin telemeaua (e sărată) sau caşcavalul (are multe grăsimi). Aportul lor de calciu este esenţial pentru a combate osteoporoza, transpiraţia excesivă, scăderea tonusului muscular, pentru sănătatea inimii şi a sistemului nervos.

5 Nicio zi fără peşte oceanic!

Peştele, în special cel de apă sărată, conţine toţi acizii graşi esenţiali, minerale (fosfor, potasiu, sodiu etc.) ş.a. Dacă îl preferi rasol, la grătar sau la cuptor, cu multă lămâie, te ajută să-ţi păs-trezi şi silueta.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte 5 porunci ale dietei după menopauză trebuie să urmezi. Slăbeşte sănătos după prima tinereţe. Află cum, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!