Dieta mediteraneană: Slăbeşti 4 kilograme în 6 zile

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 04 septembrie 2020, 14:28

5 alimente din dieta mediteraneană care te ajută să slăbeşti

Broccoli
Ca şi ruda ei, varza, broccoli oferă multă vitamina C, potasiu, calciu şi fibre, dar şi antioxidanţi sănătoşi.
Năut
Consumat zilnic, alături de cereale şi legume, năutul aduce un aport semnificativ de proteine de calitate, cu acid folic, calciu, fier şi zinc. În plus, năutul are atât fibre solubile în apă, cât şi insolubile şi antioxidanţi care luptă cu cancerul de colon şi bolile cardiovasculare.
Vinete
Vinetele nu sunt numai în plin sezon, dar sunt şi foarte sănătoase. Pe lângă gustul bun şi multitudinea de feluri în care le putem pregăti (salată de vinete, vinete la cuptor, umplute, bruschete, muscaca, etc), vinetele se pare că ajută şi în lupta cu anumiţi viruşi şi anumite tipuri de cancer.
Citeşte şi Dietă: Pro sau contra alimentaţiei vegetariene?
Ulei de măsline
Super alimentul de bază când vine vorba de dieta mediteraneană, uleiul de măsline este nelipsit din paste, fructe de mare sau salate greceşti. Bogat în grăsimi nesaturate şi antioxidanţi, uleiuld e măsline pare să fie secretul datorită căruia locuitorii zonei mediterane nu prea suferă de boli cardiovasculare.
Creveţi şi fructe de mare
Fructele de mare sunt alt super aliment folosit des de locuitorii Mediteranei. Proteine de calitate, grăsimi sănătoase, aciz graşi omega 3 şi omega 6, vitamine din complexul B şi seleniu sunt printre nutrienţii atât de valoroşi găsiţi în fructele de mare sănătoase.
Tu ai încerca dieta mediteraneană?
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!