Prognoza meteo ANM: Vreme rece în toată țara și ninsori la munte

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 08 octombrie 2021, 10:57

Vremea va fi deosebit de rece în zilele următoare, se arată în prognoza meteo ANM. Au fost anunțate și primele ninsori din acest sezon la munte.

Prognoza meteo ANM nu aduce vești tocmai bune. Vremea este mult mai rece decât în mod normal în această perioadă, temporar vântul va sufla cu putere, iar la munte va ninge.

Prognoza meteo ANM

În intervalul 8 octombrie, ora 10:00 – 11 octombrie, ora 10, prognoza meteo ANM anunță vreme deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificări temporare ale vântului.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei.

Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest.

Vremea la munte

Iarna se instalează deja la altitudini înalte, mai arată prognoza meteo ANM. Vor predomina ninsorile, atenționează meteorologii. Temporar, vântul va sufla cu putere și în zilele următoare, în anumite regiuni.

La munte, în special în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și pe alocuri se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15…25 l/mp, iar izolat în Banat și Oltenia 30…35 l/mp.

Temporar vântul va prezenta intensificări în vestul Carpaților Meridionali, în sudul Banatului și pe litoral, cu viteze de peste 60…70 km/h iar local și în regiunile sud-estice, sudice și în restul zonei montane, unde rafalele vor fi în general de 45…60 km/h.

Citește și: Andreea Ibacka, primele declarații după a doua naștere: „Am fost efectiv copleșită”

Logodnica lui Geo Rotariu, Bianca Tudor, a pierdut sarcina în luna a șaptea. Modelul urma să nască în decembrie

Laura Giurcanu și iubitul ei, Cezar Bitlan, s-au despărțit după 2 ani și jumătate de relație

Viorica de la Clejani, puternic afectată de COVID-19. Solista a stat 10 zile în spital

Vreme deosebit de rece și în București

În intervalul 8 octombrie, ora 10:00 – 11 octombrie, ora 09:00, în Capitală va fi vreme deosebit de rece pentru prima parte a lunii octombrie, potrivit prognozei meteo ANM.

Vor fi temperaturi maxime de 12…14 grade și minime de 5…8 grade. Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie) va ploua. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze, în general 40…50 km/h.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!