Ludovic Orban: „Suntem într-un moment de cumpănă”

De Unica.ro, pe
Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat că România este într-un moment de cumpănă și dacă va fi nevoie, se vor lua măsuri. Țara noastră a ajuns prima din Uniunea Europeană la numărul de îmbolnăviri zilnice cu COVID-19, după ce ieri, 8 iulie, s-au înregistrat 555 de cazuri. 

Număr record de cazuri noi de COVID-19 înregistrat ieri în România este un semnal de alarmă că ne îndreptăm rapid către un punct critic în contextul acestei pandemii. „Suntem într-un moment de cumpănă”, atrage atenția premierul Ludovic Orban, și asta din cauza nerespectării măsurilor compensatorii, cum ar fi purtatul măștii, distanțarea fizică și igienizarea mâinilor.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

„Există riscul unei creșteri de cazuri”, mai spune prim-ministrul României, amintind că „de la începutul epidemiei, împreună, cetățenii români și autoritățile au făcut eforturi fără precedent, au suportat privațiuni și s-au implicat responsabil în asigurarea stăvilirii epidemiei. Ar fi păcat dacă acum, când suntem din nou în pericol, responsabilitatea față de societate nu revine în comportamentul comun.”

„Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze economia. Și așa, economia românească a fost afectată grav de această epidemie. Dimpotrivă, a pus la punct un plan economic, bazându-se pe investiții, pentru a asigura o revenire cât mai rapidă a economiei” a punctat Ludovic Orban.

Citește și: Cine este de vină pentru creșterea numărului de cazuri COVID-19? Reacția lui Raed Arafat

Acesta a făcut un apel la Parlament, cetățeni și instituțiile statului să se implice în stoparea epidemiei de COVID-19: Transmit un mesaj Parlamentului și sper că va adopta legea care să permită posibilitatea instituirii carantinei și a autoizolării la domiciliu. Sunt lucruri fundamentale, de care avem nevoie. Doar Guvernul, doar autoritățile nu pot să asigure stăvilirea epidemiei și revenirea la normalitate. Avem nevoie de implicarea tuturor instituțiilor”a spus premierul.

Ludovic Orban: „Dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune”

Pe altă parte, Orban a declarat că în caz de nevoie se vor impune din nou restricționări pentru că pe primul plan sunt „sănătatea și viața românilor.”

Acesta a avut și un mesaj pentru români: „Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în virus. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, ci și pe cei dragi. Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră sau credeți că nu este pericol, vă rog să vă pese de fratele, de mama, de copilul dumneavoastră. Doar împreună, solidari, și respectând reguli simple, care sunt stabilite de specialiști, putem să readucem lucrurile la normal și putem să luptăm eficient cu epidemia” a transmis Ludovic Orban.

Sursă foto: Hepta.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!