Mesajul lui Ludovic Orban pentru românii care vor să plece în vacanță în Grecia

De Unica.ro, pe
Zilele trecute, la vama Kulata, punctul de trecere dinspre Bulgaria spre Grecia, concetățenii noștri au stat în cozi de kilometri pentru că autoritățile elene au impus controale aprige pe fondul pandemiei de COVID-19. Ce mesaj a transmis Ludovic Orban turiștilor români care vor să plece în vacanță în Grecia. 

Ludovic Orban, a anunțat că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai fie nevoiți să stea atât de mult la punctele de trecere ale frontierei cu Grecia. Premierul României a adăugat că formalitățile “cu care pur şi simplu o să alunge turiştii” nu sunt numai pentru români, ci pentru toți cei care vor să ajungă în Grecia.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

„Nu suntem numai noi trataţi aşa, sunt trataţi aproape toţi cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuşi unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuşi unui triaj, adică li se ia temperatura… şi se creează efectiv blocaje. Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă” a precizat prim-ministrul.

Acesta a discutat cu omologul său elen în vederea unei soluții privind blocajele la intrarea în Grecia: „Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie”, a explicat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Citește și: Restaurantele se vor redeschide, dar cu reguli stricte. Când se va întâmpla asta

Mesajul lui Ludovic Orban pentru românii care vor să plece în vacanță

„Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (…) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute”, i-a îndemnat premierul pe români.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!