Restaurantele se vor redeschide, dar cu reguli stricte. Când se va întâmpla asta

De Unica.ro, pe
Redeschiderea restaurantelor se afla în cea de-a patra etapă de relaxare, care urma să intre în vigoare la 1 iulie, dar care a fost amânată din cauza numărului mare de cazuri noi de COVID-19. Totuși, cel mai probabil este ca ușile restaurantelor să se deschidă din nou de săptămâna viitoare. 

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit ieri cu miniştrii Sănătăţii, Economiei, Internelor și reprezentanții HoReCa, pentru a discuta despre deschiderea restaurantelor, care este posibil să se întâmple chiar de săptămâna viitoare. Până atunci însă, autoritățile pregătesc un set de reguli sanitare ce vor trebui respectate atât de conducerea și personalul restaurantelor, cât și de clienți.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Când se vor redeschide restaurantele și ce măsuri se vor lua

Daniel Mischie, președintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat, după discuția de la Guvern, că cel mai probabil restaurantele se vor redeschide săptămâna viitoare, conform știrileprotv.ro.

“Cel mai probabil restaurantele se vor deschide săptămâna viitoare. Am discutat un set de norme de aplicare, urmează ca în weekend o comisie formată din autorități, ANSVSA și patronate să clarifice normele de aplicare. Creşterea numărului de persoane care pot participa la evenimente, purtatul măştilor obligatoriu, numărul persoanelor care nu sunt membri ai aceleiași familii şi în acelaşi timp se dorește şi o conduită a celor care sunt în această industrie“ a declarat Daniel Mischie.

Citește și: Nelu Tătaru: Izolarea și carantina rămân reguli de bază. Trebuie să existe dincolo de decizia Curții

Reprezentanții HoReCa au cerut ca odată cu redeschiderea restaurantelor, să se relaxeze anumite reguli impus de autorități.

„În principal, setul de reguli va conţine două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor şi organizării evenimentelor, şi aici vorbim de faptul că poate se pune în discuţie eliminarea mănuşilor la terase, creşterea numărului de participanţi la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 şi anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creşterea numărului de participanţi de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri şi vor fi discutate în cadrul acestei comisii”, a mai spus președintele HORA.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!