Nelu Tătaru: „Izolarea și carantina rămân reguli de bază. Trebuie să existe dincolo de decizia Curții”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 iulie 2020, 13:45

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat în ședința de Guvern de vineri, 3 iulie, că recomandarea izolării la domiciliu rămâne valabilă și reprezintă o regulă de bază în contextul pandemic în care ne aflăm.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„În pofida a tot ce se discută, izolarea și carantină ramân reguli de bază, dincolo de decizia Curții, a acelui articol din Codul Penal de zădărnicire a bolilor transmisibile. Rămân valabile atât pentru partea civilă, cât și pentru corpul medical. Avem nevoie de cooperarea populației și de colaborarea corpului medical pentru a gestiona acest moment. Această izolare trebuie să existe. Și internarea persoanelor simptomatice trebuie să fie necesară în vederea monitorizării anumitor focare de infecție. Trebuie să reamintim populației că nu ne-am relaxat, că nu s-a terminat această pandemie”, a precizat Nelu Tătaru.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

În plus, ministrul a adăugat că rata de transmitere a virusului SARS-Co-2 este în continuă creștere: „Dacă acum trei săptămâni aveam rata de transmitere 0.6 – 0.6, astăzi mergem spre o rată de transmitere de 1,4.”

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!