O dietă mai sănătoasă pentru copilul tău

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 10 noiembrie 2017, 13:23

Îmbunătăţirea dietei copilului tău nu trebuie să fie o sarcină dificilă. Trebuie doar să faci câteva mici modificări.
Mai jos sunt 10 paşi uşor de parcurs pentru ca dieta copilului tău să fie sănătoasă şi pentru a preveni creşterea în greutate.

Dietă sănătoasă, copil sănătos

1. Nu ţine junk food în casă. În cazul în care alimentele nesănătoase nu sunt în casă, copiii nu le pot mânca. Primul pas se face la supermarket. Dacă este posibil, lăsă copiii acasă, atunci când mergi la cumpărături. Fă o listă care să includă alimente sănătoase,înainte de a pleca la cumpărăturişi nu te lăsa distrasăde alimentele tentante.
2.Nu lăsa copiii să bea sucuri din comerţ. Mulţi copii pierd în greutate doar prin renunţarea la băuturile dulci. Ştiai că un pahar de suc de tip cola conţine 10 de linguriţe de zahăr?

3. Mai mult nu înseamnă mai bun.
De ceva vreme, porţiile de mâncare ale copiilor sunt enorme. Aminteşte-ţi că toate tipurile de alimente (chiar şi cele sănătoase) conţin calorii, deci pot îngrăşa dacă sunt consumate în exces.

4.Totul cu moderaţie.
Spune-i că nu poate mânca un aliment şi te asigur că acel aliment va fi tot ceea ce va dori să mănânce. Interzicerea alimentelor duce la naşterea unor pofte incontrolabile. În schimb, învaţă-l să mănânce cu moderaţie.

5. Nu-i spune că ultima înghiţitură este puterea. Dacă spune că nu mai poate să mănânce, nu-l forţa să mănânce mai mult decât are nevoie organismul lui, chiar dacă ai impresia că nu a mâncat suficient.

6. Întoarce-te la natură. Dieta copilului tău ar trebui să se bazeze în mare parte pe fructe, legume, carne şi cereale. Oferă-i alimente procesate doar ocazional.

7. Planifică mesele viitoare.
O dată pe săptămână, planifică mesele pentru săptămâna viitoare. Asigură-te că ai toate ingredientele de care vei avea nevoie pentru a evita stresul şi fuga de ultim moment la supermarket.

8. Obişnuieşte-l cu lactatele slabe în grăsimi. Încearcă să eviţi produsele lactate bogate în grăsimi. Copilul tău nu vaşti diferenţa, dar inima luida!

9. Fără prăjeli. Explică-i că tot ceea ce este prăjit este nesănătos. O modalitate foarte bună de a preveni pofta de alimente prăjite este săle acoperi cu pesmet şi să le coci la cuptor.

10. Obişnuieşte-l să facă sport. Orice tip de mişcare este binevenit. Încurajează plimbărileîn aer liber cu familia şi mersul pe bicicletă. Cumpără-i o minge, îndeamnă-l să urce pe scări, iar când mergeţi cu maşina (de ex. la Mall), parcaţi-o pe un loc depărtat de intrare.

Reduceri BLACK FRIDAY!! Televizor Samsung Full HD 107 cm 2149.99 lei !! Doar ASTAZI  la clickshop. Profita acum:

http://bit.ly/15oZSyC

Despre obezitatea în copilărie, citeşte aici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!