Dieta cu gulii. Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune!

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 22 aprilie 2021, 14:09

Înrudite cu varza, broccoli sau conopida, guliile sunt mai puţin populare la noi. Cu toate astea, nu sunt cu nimic mai prejos decât suratele lor. Iată o dietă uşoară, de vară, cu gulii de sezon, cu care slăbeşti garantat 7 kilograme în 7 zile.
Spre deosebire de ţările asiatice, la noi guliile sunt folosite mai ales ca hrană pentru animale. În ciuda acestui lucru, în compoziţia lor se găsesc suficiente elemente nutritive care să le recomande şi pentru alimentaţia umană. Astfel, 100 g de gulii conţin 3,1% proteine, 0,4% lipide, 5,4% glucide, dar şi vitaminele A şi C, fibre, calciu, fier şi potasiu.

Gulii pentru sistemul imunitar

Importante surse de vitamina C, aceste legume sunt recomandate în tratarea astmului, bronşitei şi răcelilor, decoctul de gulii având efect de reducere a secreţiilor şi de calmare a durerilor de gât. Vitamina A, conţinută mai ales în seminţele de gulie, ajută la îmbunătăţirea vederii.
Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, guliile întăresc sistemul imunitar şi apără organismul de virusuri. Fibrele solubile din compoziţia guliilor ajută la scăderea colesterolului din sânge, iar cele insolubile previn constipaţia. Cantitatea considerabilă de potasiu conţinută le conferă calităţi de reglator al tensiunii arteriale.
Citeşte şi Dieta cu pepene verde: SLĂBEŞTI 4 kg în 10 zile

Guliile ţin cancerul la distanţă

Potrivit studiilor, guliile conţin substanţe fitochimice care au calitatea de a elimina carcinogenii din organism. De exemplu, se crede că indolii din gulii stimulează activitatea enzimelor care reduc acţiunea hormonilor estrogeni, scăzând astfel riscul de cancer la sân. Despre izocianaţi, alte substanţe conţinute de gulii, se crede că ar combate cancerul de colon şi de rect.

Guliile, ideală în dietă

Guliile au un conţinut caloric scăzut, de doar 30 de calorii la 100 g. Consumate crude, în salate sau sub formă de sucuri, ele înlesnesc digestia, stimulează peristaltismul intestinal şi au efect diuretic.
Citeşte mai departe şi vezi cum să prepari gulia pentru a slăbi 7 kilograme în 7 zile, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!