5 duşmani neaşteptaţi care îţi distrug imunitatea

De Diana Zagrean pe

Sistemul tău imunitar are nevoie de anumiţi factori pentru a funcţiona normal. Din păcate, există şi factori mai puţin cunoscuţi, care reduc eficacitatea sistemului imunitar şi te fac să te îmbolnăveşti. Vezi care sunt cei 5 duşmani neaşteptaţi care îţi distrug imunitatea.
 

1. Dieta ta conţine prea multe proteine

Consumul excesiv de proteine, mai ales din surse animale, creşte producţia hormonului IGF1, care accelerează îmbătrânirea şi defectează sistemul imunitar.

2. Aerul din jur este prea poluat

Smogul din marile oraşe şi alţi factori perturbatori, cum ar fi fumatul, nu fac decât să-ţi scadă imunitatea şi să-ţi reducă capacitatea pulmonară.
Cercetătorii au descoperit recent că aerul murdar suprimă celulele T, esenţiale pentru sistemul tău imunitar. Lipsa lor te face mai sensibilă la boli şi produce tot felul de inflamaţii în corpul tău.

3. Petreci prea mult timp pe scaun

Statul pe scaun toată ziua la birou îţi încetineşte metabolismul. Poţi să remediezi o parte din problemă practicând un sport în aer liber sau ridicându-te de la birou şa fiecare oră şi jumătate de muncă.

4. Foloseşti produse cosmetice nepotrivite

Fond de ten, corector, ruj şi alte cosmetice aplicate pe faţă şi corp nu stau doar pe tine ca un înveliş, ci sunt absorbite într-o oarecare măsură de corpul tău, pe parcursul unei zile.
Sistemul tău imunitar nu este făcut să descompună astfel de substanţe chimice şi poate reacţiona ca şi când este atacat. Astfel, rişti să suferi de boli autoimune şi alergii.

5. Nu dai importanţă somnului

Dacă organismul tău nu produce destulă melatonină în timpul somnului, sistemul imunitar este slăbit şi nu poate produce destule celule albe care luptă cu microbii şi paraziţii.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro