Saturnino de la Fuente Garcia, cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la 112 ani

De Unica.ro, pe

Saturnino de la Fuente Garcia s-a stins din viață la aproape 113 ani. Guinness Worlds Records l-a recunoscut drept cel mai vârstnic bărbat din lume în septembrie 2021.

Spaniolul Saturnino de la Fuente Garcia a murit la vârsta de 112 ani şi 341 de zile. Potrivit ginerelui său, Bernardo Marcos, cel mai bătrân bărbat din lume a încetat din viață „pe la unsprezece dimineața, la scurt timp după micul dejun, când a început să respire greu și în câteva secunde s-a stins ca o lumânare.

Citește și: Xonia, despre probleme ei de sănătate: „Mi-e foarte frică de operație”

De ce refuză Bianca Drăgușanu să participe la „Survivor România”: „Nici pe 100.000 euro pe zi nu aș merge”

Ioana, fiica lui Mădălin Voicu, este însărcinată. Ce sex are bebelușul și ce nume va purta

Saveta Bogdan, amor ca-n adolescență la 76 de ani. Ce cadou i-a făcut iubitul de ziua ei

Saturnino de la Fuente Garcia, despre secretul longevității sale

Bărbatul, care în luna februarie ar fi împlinit 113 ani, mărturisirea în urmă cu ceva timp că secretul longevității sale a fost: O viață liniștită și să nu fac rău nimănui”, potrivit libertatea.ro.

Născut pe 11 februarie 1909, la Puente Castro, Saturnino de la Fuente Garcia s-a căsătorit cu Antonina Barrio Guttierez in 1933 și au avut împreună şapte copii, 14 nepoţi şi 22 de strănepoţi.

Acesta a povestit că datorită înălțimii sale, de doar 1,50 m, a scăpat de înrolarea în Războiul Civil Spaniol, din 1936. A înființat o companie de pantofi care s-a bucurat de succes.

La 10 septembrie 2021, când avea 112 ani și 211 zile, Guinness Worlds Records l-a recunoscut drept cel mai vârstnic bărbat din lume. 

Sursă foto: captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!