Cele mai energizante alimente

De Unica.ro pe

Ni se întâmplă tuturor: ne promitem că de luni vom începe să facem gimnastică, vom porni un regim nou şi ne vom lasă de toate viciile pe care le avem. Dar nu se întâmplă întotdeauna aşa.
Deseori, abia avem energie să trecem printr-o zi de muncă, dar să mai ajungem şi la o sală de fitness sau să ne preparăm meniuri complicate.

Aşadar, am făcut o listă cu cele mai energizante 10 alimente şi proprietăţile lor, că să vă sărim în ajutor.

Bananele

Pe lângă nutrienţii foarte valoroşi pe care îi conţin, cum ar fi potasiu, vitamină C şi vitamină B6, bananele sunt o sursă foarte bună de carbohidraţi. Dacă mănânci o banană înainte de a face exerciţii de gimnastică, vei avea cu siguranţă mai multă energie!

Lapte şi iaurt

Iaurtul e o sursă excelentă de carbohidraţi şi proteine, plus calciu, care te ajută să ai oase puternice. Carbohidraţii din iaurt sau lapte îţi vor spori energia şi, dacă iaurtul e cu fructe, zahărul va reface nivelul de glicemie din muşchii tăi după o sesiune de antrenament.

Alune, unt de arahide şi alte tipuri de nuci

Nucile şi produsele derivate din ele sunt unele dintre cele mai bune produse pentru regimul de slăbit. Au o combinaţie de proteine şi carbohidraţi, iar grăsimile lor bune te fac să rezişti mai mult timp.

Cereale

Cerealele au avantajul că sunt digerate rapid şi dau o energie pe lungă durată. Cele mai bune sunt cele cu fructe deshidratate sau nuci, alături de lapte.

Mai puţină carne

În general, o masă care să îţi dă energie ar trebui să conţină mulţi carbohidraţi, multe legume şi ceva proteine. Carnea e, într-adevăr, o sursă bună de proteine, dar nu trebuie să exagerăm cu ea. Plus că se digerează destul de greu, în comparaţie cu alte alimente.

Salate

Pe lângă legumele pline de vitamine pe care le poţi pune într-o salată, e bine să adaugi şi o sursă de carbohidraţi, precum cartofii, pastele, fasolea sau crutoane de pâine.

Fasole

Fasolea îţi dă multe proteine şi carbohidraţi într-un „ambalaj” sănătos şi îndestulător. Le poţi servi în salate, supe, tocănite sau paste.

Portocale şi alte surse de vitamina C

Când faci efort fizic, muşchii tăi suferă mici „rupturi”. Vitamina C din portocale te ajută să le repari mult mai uşor. Îţi sugerăm un smoothie preparat la blender, cu iaurt, suc de portocale, banane şi căpşuni.

Fructe uscate

Chiar dacă au ceva mai multe calorii decât celelalte produse enumerate, îţi poţi lua din fructele uscate carbohidraţii necesari unei zi pline. Dacă ai o zi lungă înainte, ia-ţi la serviciu o pungă de fructe uscate. Te va salva.

Grăsimi bune

În vreme ce o cantitate mare de grăsimi „rele” te poate face să te simţi greoi şi obosit, o cantitate modestă de grăsimi „bune” (ulei de măsline, peste, avocado, nuci şi seminţe) îţi protejează inimă şi îţi dau energie pentru întreagă zi.

Alfă şi alte 37.000 de reţete şi articole numai pe Gustos.ro

Foto: Shutterstock Cele mai energizante alimente

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro