Țara în care câinii vor fi dresați să depisteze persoanele cu COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 15:20
Autoritățile dintr-o țară din America de Sud au găsit o soluție inedită pentru a depista persoanele cu COVID-19. Acestea vor apela la ajutorul câinilor, care au un simț olfactiv foarte bine dezvoltat. 

Trei Golden Retriever şi un Labrador cu vârste cuprinse între patru şi cinci ani sunt câinii selectați pentru a fi dresați să depisteze persoanele cu COVID-19. Aceștia erau antrenați de poliția chiliană pentru depistarea stupefiantelor, materialelor explozibile sau a persoanelor dispărute.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Câinii au 330 de milioane de receptori olfactivi, ceea ce îi ajută să aibă o capacitate de detectare a mirosurilor de cincizeci de ori mai bună în comparaţie cu oamenii. Poliția din Chile se bazează pe acest lucru pentru a depista prezența virusului SARS-CoV-2 în transpiraţie.

”Virusul nu are miros, ci mai degrabă infecţia care generează modificări la nivelul metabolismului”, care se traduc la rândul lor într-un tip particular de transpiraţie, care ”poate fi reperată de câine”, a explicat Fernando Mardones, profesor de epidemiologie veterinară, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum a reușit un câine să evite o tragedie în familia sa

Câinii pot detecta boli precum tuberculoza, infecţiile parazitare, chiar şi unele cancere în stadii incipiente, precum și micile modificări ale temperaturii corporale, a mai precizat acesta. Un lucru important este că aceste patrupede au un risc redus de a fi infectate.

În cadrul programului, o colaborarea între poliție, carabinieri şi specialişti de la Universitatea Catolică din Chile, câinii au început dresajul cu ajutorul probelor de transpiraţie prelevate de la pacienţii internaţi la clinica Universităţii Catolice din Chile.

Specialiştii speră că aceşti câini vor fi operaţionali până în luna august și vor putea fi utilizaţi apoi în locuri precum gări, aeroporturi sau dispensare.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!