Nelu Tătaru, despre noile măsuri de relaxare: „Din august am putea avea o viață cvasinormală”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 mai 2020, 15:21
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit, marți seară, despre noile de măsuri de relaxare. Potrivit acestuia, la sfârșitul acestei săptămâni se va face o evaluare a primei perioade de relaxare.

„Știm destul de sigur că vom redeschide terasele”, a afirmat Tătaru.

De asemenea, ministrul a precizat că dacă această pantă se va menține, în luna august românii vor putea reveni la viețile lor normale.

„La sfârșitul acestei săptămâni vom avea și evaluarea acestei prima perioade de 14 zile de relaxare și vom putea spune și măsurile de relaxare care vin după 1 iunie. Deocamdată știm destul de sigur că vom redeschide terasele. Pot fi mai multe măsuri, dar evaluarea se va face la sfârșitul acestei săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru citat de Mediafax.

Citește și: Afecțiunile care te protejează de virusul SARS-CoV-2

Ministrul Sănătății a ținut să precizeze, însă, că și în cazul teraselor vor fi menținute măsurile de distanțare socială.

„Păstrăm aceeași distanțare socială. Avem acea distanță de un metru și jumătate care trebuie să existe și precauțiile care vizează suprafețele sau locurile comune, cum sunt toaletele. Urmărim modul de propagare a unei infecții. De aceea, recomandările noastre vor fi și, ca măsuri de precauție, acele programări și la terase, dar și la viitoarele deschideri ale restaurantelor. Vor fi cu programare, nu vor fi locuri de așteptare, aglomerări”, a explicat Tătaru.

Citește și: Studiu: Creierul ar putea fi afectat de noul coronavirus

Totodată, el a spus că dacă lucrurile vor decurge normal, din 15 iunie ar putea fi deschise și plajele.

„Noi vrem să mergem pe o pantă descendentă ca pentru la sfârșitul lunii iulie, august, să avem o viață cvasinormală”, a subliniat Nelu Tătaru.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!