Ludovic Orban avertizează că ar putea urma noi restricții dacă număr cazurilor de COVID-19 crește

De Unica.ro, pe
Premierul Ludovic Orban a făcut un nou apel către români să respecte măsurile de protecție și de distanțare socială. Acesta a avertizat că se poate ajunge la noi restricții dacă numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească. 

Evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România a arătat o pantă descendentă în ultima perioadă, iar autoritățile au început să renunțe treptat la restricțiile impuse în perioada stării de urgență. Însă bilanțul din data de 4 iunie a arătat o creștere alarmantă a numărului noi de cazuri de COVID-19.

Ludovic Orban a afirmat că măsurile de relaxare nu vor mai putea fi luate dacă număr cazurilor continuă să crească: „Rolul acestei relaxări este tocmai o relaxare graduală, aşteptând ca românii să respecte regulile, aşa cum le-au respectat şi în perioada stării de urgenţă, să putem să ţinem sub control răspândirea acestui virus. Respectaţi toate regulile, protejaţi-vă şi protejaţi-i pe cei din jur, pentru că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii.

Totuși, acesta a menționat că nu se pot lua astfel de decizii după numai o zi: ”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţie ce se va întâmpla”, a explicat Orban, potrivit digi24.

Citește și: Raed Arafat, despre creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19: „Situația nu e sub control!”

Nelu Tătaru și viața personală în pandemie: „Umblam prin diferite focare. Când reveneam acasă, mi-era teamă să-mi ating copilul”

Ludovic Orban, despre măsurile de protecție și distanțare socială

Totodată, premierul a vorbit despre responsabilitatea şi respectarea măsurilor de protecţie, absolut necesare în aceste condiții: ”Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii”, a spus Ludovic Orban într-o conferință de presă. 

Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi, a adăugat el. 

Orban a mai spus că măsurile de relxare graduală nu vor putea fi luate dacă

Sursă foto: profimedia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!