Bacalaureat 2020. Ludovic Orban anunță o sesiune specială a examenului

De Unica.ro, pe

Pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau pentru că nu se pot prezenta din alte motive de sănătate, o sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 ar putea fi organizată în luna iulie.

Citeşte şi: Elevii din clasele terminale, înapoi la școala. Ce reguli trebuie să respecte

Premierul Ludovic Orban a confirmat, luni seara, că a avut această discuție cu ministrul Educației, Monica Anisie, și că și-a dat acordul pentru o astfel de propunere. La fel cum și în cazul Evaluării Naționale se va face anul acesta o sesiune specială la două săptămâni după susținerea primelor examene, lui Orban i se pare corect ca elevii să primească și pentru Bacalaureat aceeași șansă, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Bacalaureat 2020. Calendarul oficial al organizării și desfășurării examenelor

Pe de altă parte, în cazul absolvenților de clasa a XII-a, premierul spune că s-a luat în calcul și faptul că o parte dintre elevi au de susținut și admiterea la faculate.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Ministerul Sănătății și Ministerul Educației trebuie să se pună de acord, astfel încât să se organizeze foarte bine, din punct de vedere sanitar și logistic, noua sesiune de Bacalaureat.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!