Autopsia lui George Floyd: Substanțe psihoactive și virusul SARS-CoV-2, găsite în corpul său

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 04 iunie 2020, 13:29

George Floyd, bărbatul afro-american care a decedat pe 25 mai, în Minneapolis, SUA, din cauza unui stop cardiorespirator survenit în timp ce era imobilizat de mai mulţi agenţi ai poliţiei, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în data de 3 de aprilie, cu aproape două luni înainte de moarte.

Potrivit raportului complet al autopsiei, difuzat de biroul medicului legist Andrew Baker, din Hennepin, COVID-19 nu s-a aflat printre factorii care i-au provocat moartea.

În urma rezultatului autopsiei, Floyd, în vârstă de 46 de ani, era încă pozitiv „asimptomatic, dar persistent pentru o infecţie prealabilă”.

Tot în raportul medicilor legiști mai sunt menționați alţi parametri importanţi, precum: arteroscleroza şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine.

„Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui”, a declarat medicul legist, potrivit Agerpres.

Printre „leziunile provocate de o forţă contondentă” menţionate în autopsia sunt enumerate cele cutanate de pe frunte, faţă, buza superioară, şi în interiorul gurii, pe umeri, coate şi picioare, precum şi contuzii prezente la încheietura mâinilor.

Medicii au mai spus că „a avut loc o compresie a gâtului şi a spatelui care au dus la o blocare a fluxului sanguin spre creier”, precizând că presiunea exercitată asupra spatelui, cătuşele şi poziţia au fost factorii care au contribuit la paralizarea capacităţii diafragmei de a funcţiona.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

George Floyd, pe care poliţia îl suspecta de utilizarea unei bancnote false de 20 de dolari, a decedat în cursul arestării sale la Minneapolis, în nordul SUA, în urmă cu o săptămână.

Potrivit unei înregistrări a incidentului, care a făcut de atunci ocolul lumii, un agent de poliție alb l-a menţinut placat la sol, stând cu genunchiul pe gâtul său timp de aproape nouă minute.

Poliţistul respectiv, Derek Chauvin, în vârstă de 44 de ani, a fost concediat, arestat şi va fi acuzat de crimă de gradul al doilea – omor cu intenţie, fără premeditare. Ceilalți trei polițiști care au participat la imobilizarea lui Floyd vor fi acuzați și ei de ajutor și complicitate la crimă de gradul al doilea.

Tragedia a indignat America și întreaga lume. De la New York până la Los Angeles, Philadelphia și Seattle, sute de mii de americani protestează de o săptămână împotriva brutalităţilor polițiștilor, a  rasismului şi a inegalităţilor sociale. Manifestaţiile au degenerat și în violenţe, determinând mobilizarea Gărzii Naţionale şi impunerea restricţiilor de circulaţie.

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro