Raed Arafat, despre creșterea bruscă a cazurilor de COVID-19: „Situația nu e sub control!”

De Unica.ro, pe

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus, în contextul pandemiei de coronavirus, că situația din România nu este cum autoritățile și-ar fi dorit. Arafat îndeamnă populația să respecte în continuare regulile de distanțare fizică pentru a nu se ajunge în punctul în care va fi nevoie de luarea unor noi măsuri restrictive.

Citeşte şi: Ministerul Sănătății: România a trecut de vârful pandemiei de coronavirus

 „Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebui să ne atragă atenția. Trebuie să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile”, a explicat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Șeful DSU a transmis un mesaj prin care îndeamnă românii să nu renunțe la regulile de igienă și distanțare socială în următoarea perioadă.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Trebuie să lucrăm împreună pentru a împiedica o posibilitate pe care nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou. Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute”, a adăugat Arafat.

surse foto – 123rf.com/Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro