Locul în care românii se pot infecta cel mai ușor cu noul coronavirus, mai ales vara

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 29 iulie 2020, 10:15
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția asupra locului în care oamenii se pot infecta cel mai ușor cu noul coronavirus, mai ales în perioada de vară. 

România se confruntă cu cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei de COVID-19. Bilanțul oficial arată că zilnic peste 1.000 de persoane sunt testate pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile explică acest trend crescător prin faptul că oamenii nu respectă măsurile impuse, cum ar fi purtarea măștii de protecție sau distanțarea fizică.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat că cel mai mare pericol de infectare cu virusul SARS-CoV-2 îl reprezintă locurile aglomerate, cum ar fi cluburile. De asemenea, Alexandru Rafila este de părere că oamenii care merg la petreceri sunt expuși chiar dacă păstrează distanța.

Acesta s-a raportat la situația Italiei, una dintre cele mai afectate țări din Europa la începutul pandemiei. În Peninsulă sunt acum de patru ori mai puține cazuri decât în România și asta pentru că italienii au respectat regulile.

Citește și: Noi restricții de la 1 august în România. Când va trebui să purtăm masca și ce se va întâmpla pe litoral

„Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru ca lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a mai spus Rafila, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!