Noi restricții de la 1 august în România. Când va trebui să purtăm masca și ce se va întâmpla pe litoral

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 04 august 2020, 11:44
Premierul Ludovic Orban a anunțat noile restricții ce ar putea fi introduse de la 1 august pe teritoriul României. Masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise, iar pe plaje vor fi luate noi măsuri de distanțare fizică. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de premierul Ludovic Orban, a propus noi restricții pentru limitarea și prevenirea răspândirii noul coronavirus. Măsurile vizează și zona litoralului, unde mulți dintre turiști nu respectă regulile impuse de autorități.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Noi restricții de la 1 august în România

Bilanțul îmbolnăvirilor a arătat cifre alarmante, iar pentru a opri trendul crescător al cazurilor de COVID-19, CNSU a propus prin Hotărârea numărul 37, bazată pe analiza specialiștilor, noi restricții de la 1 august. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile publice deschise.

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică;
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup;
  • Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

Citește și: Primul județ din România în care purtarea măștii este obligatorie pe stradă

Noi restricții și pe litoral

Pe lista autoritățile se mai află și alte măsuri, care vizează cluburile, terasele și plajele, potrivit Digi24.

  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23:00-06.00;
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Pentru că litoral Mării Negre riscă să devină un focar de infecție din cauza aglomerației și a faptul că mulți dintre turiști nu respectă regulile, și aici vor fi impuse noi restricții.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici), se arată în Hotărâre.

Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. 

Daca esti pe litoral, iata o lista cu locuri de vizitat in Constanta!

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!