GCS: „Dinamica numărului de persoane cu COVID-19 a intrat pe un trend crescător”

De Unica.ro, pe

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni seara, că adoptarea stării de alertă, începând cu 15 mai, a survenit pe fondul unei evoluții reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate. Acesta a fost contextul în care autoritățile au adoptat măsurile de relaxare prin reluarea unor activități sociale și economice.

Din momentul relaxării până la 1 iunie s-a constatat o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparație cu cea a persoanelor infectate, iar acest lucru care a permis continuarea și extinderea graduală a măsurilor de relaxare.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, despre condițiile în care se vor lua noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

„În ceea ce privește cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ față de numărul persoanelor vindecate. Această evoluție negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) și numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societății în ansamblul său”, a transmis GCS, potrivit Mediafax.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

Potrivit reprezentanților GCS, respectarea normelor de igienă din partea românilor este singura garanție că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menținute și că se poate continua în siguranță cu adoptarea noilor măsuri de relaxare în privința activităților sociale și economice.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!