Etapa specială la Evaluare Națională 2020

De Unica.ro, pe
Etapa specială la Evaluare Națională 2020 începe astăzi, 29 iunie 2020, cu examenul la Limba și Literatura Română. La această sesiune vor participa peste 200 de elevi. 

Elevii care nu au putut susține examenele la Evaluare Națională 2020 în prima etapă, vor participa la această sesiune specială. Aceștia au avut temperatura mai mare de 37,3 grade, s-au aflat în carantină/ izolare din cauza COVID-19 sau au avut alte probleme medicale.

Sesiune specială la Evaluarea Națională 2020 din cauza COVID-19

Pentru prima oară în istoria acestui examen când s-au organizat două sesiuni, din cauza pandemiei de COVID-19. Potrivit Ministerului Educației, 216 de elevi s-au înscris la această etapă specială a Evaluării Naționale.

La proba de Limbă și Literatură Română, care începe astăzi, s-au înscris 192 de candidați. Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică, unde vor participa 206 candidați înscriși. Miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și Literatura Maternă, unde vor participa 9 candidați înscriși, potrivit Libertatea.ro.

În situația în care un elev a reușit să se prezintă la una dintre probe nu va mai trebui să repete examenul în sesiunea specială. Acesta va da doar examenele la care nu a putut participa în etapa inițială.

Absolvenții care vor susţine Evaluarea Naţională 2020 în a doua etapă nu vor fi în niciun fel prejudiciaţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu. Probele din a doua sesiune se vor încheia în 4 iulie. Prima etapă de admitere la liceu a fost programată pentru 10 iulie. Elevii care vor să se înscrie la un liceu din alte judeţ o pot face online.

Probele se desfășoară în 60 de centre de examen din 37 de județe. Reprezentanții inspectoratelor școlare din județele Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea au transmis că nu există situații care să determine organizarea acestei etape speciale.

Calendar Evaluare Națională 2020 pentru sesiunea specială

Elevii ce vor fi nevoiți să dea examenele în a doua sesiune de Evaluare Națională 2020, se vor prezenta la școală astfel:

29 iunie – proba scrisă de Limba și literatura română

30 iunie – proba scrisă la Matematică

1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă

2 iulie 2020 – afişarea rezultatelor (ora 12.00)

2 iulie 2020 – depunerea contestaţiilor (între orele 14.00 – 19.00)

4 iulie 2020 – afişarea rezultatelor finale (după ora 12.00).

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!