Drama unui polițist zgâriat de un interlop cu HIV: „Îmi venea să plâng de nervi și neputință”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 12 mai 2020, 17:51

Un polițist din București, care a încercat să îndepărteze grup de tineri care jucau tenis și ascultau muzică în Sectorul 2, a fost zgâriat de unul dintre bărbați, despre care a aflat, ulterior, că este infectat cu HIV și are și hepatită.

Povestea agentului a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, este titlul materialului postat pe Facebook, semnat de polițistul posibil infectat, care, în prezent, este sub tratament preventiv la Institutul Național „Matei Balș”.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

Incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 21.00, potrivit anunțului făcut de Poliția Capitalei.

Agentul împreună cu un coleg se aflau în patrulare, duminică, în Sectorul 2. Polițiștii au observat un grup de 10-15 tineri care jucau tenis de picior, spărgeau semințe și ascultau muzica la una din mașinile parcate și au intervenit să-i legitimeze.

„Colegul meu de la volan a oprit echipajul și a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda și pixul. În acel moment de undeva de peste strada, se îndrepta către colegul meu un „#ceafălată” încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal. Ne-a întâmpinat cu clasicul (că așa îi vorbești unui om al legii într-o țară cu apa caldă). Și a continuat cu și altele greu de reprodus. A încercat să ne lovească cu pumnul. Pe colegul meu chiar l-a îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în fața stâlcita de bombardier, jumătate de tub de din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun așa ceva). Se adunase lumea ca la bâlci și toți strigau să-l lăsăm în pace și să avem grijă că are HIV, hepatita și alte chestii care îți provoacă fiori”, povestește polițistul.

În timp ce oamenii legii cereau întăriri, bărbatul infectat l-a zgâriat de două ori pe mâini pe agent.

Citeşte şi: Un echipaj de poliție a făcut un gest impresionant pentru un copil accidentat

„A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul ca bombardierul chiar avea #HIV. Panică! Mă uitam la zgârieturi și simțeam cum mă lasă picioarele. De urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, luat sânge, consultat”, a mai dezvăluit agentul.

Polițistul va urma un tratament în următoarele șase luni.

„Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest. Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat”, mai scrie polițistul pe pagina Europol.

Citeşte şi: Gestul neașteptat al unei polițiste de 20 de ani când a legitimat un medic român

Apoi, a atras atenția că nu a fost umilit numai el, ci întreaga instituție.

„Eu stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu viața mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și mă gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi iar #bombardierul se plimba liber pe stradă, demonstrând încă odată ca oricine poate sa agreseze un organ al legii ca oricum nu pățește nimic. Vreți siguranță și încredere? Și noi vrem, dar suntem singuri!”, este concluzia polițistului care semnează „Un agent posibil infectat”.

Cazul a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cercetările fiind continuate de procurori pentru ultraj.

sursa foto – 123rf.com, shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!