Gestul neașteptat al unei polițiste de 20 de ani când a legitimat un medic român

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Joi, 02 aprilie 2020, 19:23

O întâmplare recentă dintre un medic român și o polițistă de 20 de ani a devenit virală pe rețelele de socializare. Nu în urmă cu multe zile, un medic român povestea, într-o postare, pe Facebook cum a fost oprit, după ce ieșise din tură, de o polițistă, pentru un control de rutină. Tânăra l-a legitimat, iar când a aflat că este cadru medical, a avut o reacție demnă de lăudat: și-a dus mâna la caschetă și l-a salutat militărește, în poziție de drepți.

Reprezentanții MAI au dezvăluit identitatea tinerei care a atras simpatia tuturor românilor cu reacția sa admirabilă au povestit întreaga întâmplare, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Internelor.

Citeşte şi: Cum se apără medicii care au demisionat în plină pandemie de coronavirus

„Ea este Alexandra, polițista care a avut acea reacție admirabilă față de medicul pe care l-a oprit în trafic.

area s-a petrecut ieri dimineață, atunci când Alexandra a fost de serviciu în zona Unirii.

Era în jur de 7 când a oprit un autoturism pentru control. Prin geamul ușor întredeschis, de la o distanță sigură, Alexandra i s-a adresat celui de la volan:

– Bună dimineața! Vă rog să-mi prezentați adeverința sau declarația pe proprie răspundere și documentul de identitate! Vă rog, să le ridicați la nivelul geamului pentru a le putea vedea.

– Bună dimineața! Uitați cartea de identitate, iar aceasta este legitimația. Sunt medic, acum am ieșit din gardă și merg spre acasă.

În acel moment, Alexandra a făcut un pas în spate, cât să poată fi văzută mai bine, a luat poziția drepți și a dus mâna la caschetă.

– Am onoarea să vă salut, domnule doctor! Noi vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți. Vă asigurăm de toată prețuirea noastră! CU RESPECT!

– Vă salut și eu, a spus medicul, făcând același gest. Vă rog frumos să aveți grijă de dumneavoastră. O zi ușoară!

Alexandra este promoția 2019, iar duminică, pe 5 aprilie, împlinește 21 de ani.

Acum, însă, are un singur regret: medicul pe care l-a oprit nu a văzut că, pe sub masca de protecție, salutul ei a fost însoțit și de un zâmbet.

Domnule doctor, Alexandra vă salută, de data aceasta cu zâmbet!”

sursa foto – Ministerul Afacerilor Interne

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!