De ce vine Jill Biden, prima doamnă a SUA, în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 03 mai 2022, 11:09

Jill Biden (70 de ani) va vizita România și Slovacia în perioada 5 – 7 mai 2022. Aceasta este a doua vizită la nivel înalt efectuată de un oficial SUA în țara noastră, după cea a vicepreședintelui Kamal Harris, din 11 martie.

Soția președintelui american Joe Biden (79 de ani) va merge la baza militară Mihail Kogălniceanu pentru a se întâlni cu cadrele militare, iar apoi va participa la câteva întrevederi cu oficialii guvernamentali, cu reprezentanții ambasadei SUA, dar și cu refugiații ucraineni aflați pe teritoriul României.

Citeşte şi: Angelina Jolie, vizită în Ucraina. Cum a fost surprinsă actrița în Liov

Vizita primei doamne a SUA în România are scop umanitar în contextul războiului din Ucraina, dar are și o conotație strategică, SUA arătând astfel că sunt preocupate de demersurile de securitate din țara noastră. De asemenea, prin această vizită SUA transmit un semnal important privind solidaritatea față de România.

Este o întâlnire cu un anume tip de simbolism, chiar strategic. Trimițând Prima Doamnă în România, practic, Statele Unite arată că, de la cel mai înalt nivel, sunt preocupate de dezvoltările din această regiune și mai ales în ceea ce privește țara noastră.

Prezența Primei Doamne în România are, ca, de altfel, oriunde în lume, și semnificații organizatorice. Un dispozitiv de securitate impresionant se mobilizează pentru această vizită, deci, implicit, se arată interesul american. Chiar în condiții de război, Jill Biden vine într-o zonă foarte complicată, pentru că mesajul este mult mai important.

Citeşte şi: Vladimir Putin ar urma să fie operat de cancer. Liderul rus ar suferi și de boala Parkinson

Din acest punct de vedere, indiferent pe ce paliere va face vizita la București, ceea ce este important este semnalul american în legătură cu atașamentul privind solidaritatea în această zonă. Este un semnal care se înțelege corect și la est, și la vest. această vizită vine fix pe direcția pe care România și-a asumat-o – a spus Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, pentru Wowbiz.ro.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!