Ce date personale trebuie să dezvăluie românii atunci când merg la o terasă

De Unica.ro, pe
Printre noile măsuri de relaxare ce au intrat în vigoare de la 1 iunie se numără și redeschiderea teraselor, dar cu o singură condiție: înregistrarea datelor personale ale clienților într-un registru. 

Autoriățile au anunțat că permit deschiderea teraselor de la data de 1 iunie, cu condiția să fie respectate regulile de combatere a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, mai exact asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Citește și: Electric Castle, amânat pentru 2021. Ce se va întâmpla cu biletele deja cumpărate

De asemenea, clienții trebuie să lase câteva date personale, ce vor fi notate într-un registru pe care fiecare terasă este obligată să-l aibă.

Potrivit premierului Ludovic Orban, reprezentanții teraselor nu trebuie să înregistreze CNP-ul clienților, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon, așa cum se întâmpla și înainte, atunci când se făceau rezervări.

Citește și: Klaus Iohannis, noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Acesta a explicat că este nevoie de aceste date în cazul în care un client este testat pozitiv. Persoanele care au intrat în contact cu el trebuie identificate și izolate la domiciliu: „Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Dacă avem patru cliei, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știu data, ora și maspentru care a făcut rezervarea”, a explicat și Robert Chioveanu, președinte ANSVSA. Acesta a menționat că nu vor fi cerute copii după buletin. 

Acolo unde se vede clar că sunt aglomerări și oamenii nu respectă aceste cerințe, acolo se vor lua măsuri imediate pentru asigurarea distanțării fizice în rândul clienților”, a mai spus Chiveanu pentru Digi24.

În cazul în care nu există o rezervare, clienții ce vor să se așeze la o terasă își pot lăsa numele și numărul de telefon la intrare, astfel încât să poată fi contactați în cazul unui control epidemiologic.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro