Electric Castle, amânat pentru 2021. Ce se va întâmpla cu biletele deja cumpărate

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 iunie 2020, 12:06
Organizatorii Electric Castle au anunțat că cea de-a 8 ediție a festivalului a fost amânată și se va desfășura anul viitor, în perioada 14 - 18 iulie 2021. 

Ca urmare a situației create de pandemia de COVID-19, multe dintre evenimente cu un public numeros au fost amânate, iar printre acestea se numără și festivalul muzical Electric Castle, ce ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie 2020. În acest context, în care momentan sunt permise doar evenimentele în aer liber cu cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune la distanță de minim doi metri, organizatorii au anunțat o nouă dată pentru eveniment: 14 – 18 iulie 2021.

Aceștia au transmis pe pagina oficială de Facebook că au încercat să găsească soluții care să le permită întâlnirea pe domeniul Castelului Bánffy, din comuna Bonțida cu fanii festivalului, dar din cauza incertitudinii cu privire „la măsurile de sănătate și siguranță, restricțiile de călătorie și alte detalii care trebuie planificate în avans”, au fost nevoiți să amâne distracția pentru 2021. 

Citește și: Ministerul Culturii, proiect de lege pentru interzicerea evenimentelor artistice cu mai mult de 1.000 de participanți, până pe 31 august

Klaus Iohannis, noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

„Nici de la autorități nu am primit până acum răspunsuri referitoare la detalii specifice, de planificare sau în legătură cu situația festivalului. Sănătatea și siguranța voastră au fost întotdeauna prioritatea noastră absolută și, din păcate, în acest moment, nu există un scenariu ideal în care festivalul să se desfășoare în deplină siguranță. Având în vedere toate aceste aspecte, am decis să alegem calea cea mai sigură și să amânăm EC8 pentru 14 – 18 iulie 2021”, se arată într-un comunicat.

Organizatorii au mai spus că „e o decizie grea care ne afectează pe toți. Atât pe voi, fanii, cât și pe miile de oameni care fac acest festival posibil. De la echipe de producție, tehnicieni, artiști, arhitecți, vendori, voluntari și oameni din comunitatea locală, toți simțim aceeași dezamăgire și știm că vom resimți efectele.”

Biletele cumpărate pentru Electric Castle, valabile în 2021

„În primul rând, biletele voastre sunt în siguranță. Toate biletele achiziționate vor fi valabile pentru ediția din 2021. Cei care nu vor putea participa vor avea la dispoziție și alte opțiuni”, au transmis organizatorii, cu mențiunea că vor reconfirma toți artiștii anunțați pentru 2021.

Festivalurile Untold și Neversea, amânate

Și organizatorii Untold, Jazz in the Park și Neversea au anunțat în mod oficial că vor amâna edițiile de anul acesta pentru 2021.

„Noi credem în continuare într-o lume a muzicii și a prieteniei. Nimic nu se compară cu energia și cu atmosfera creată de muzică, când prietenii se întâlnesc, cântă din toți plămânii, cu inimile zburdând și cu sufletele pline de viață. Fără nicio îndoială, magia UNTOLD 2021/ NEVERSEA 2021 va fi una dintre acele experiențe înălțătoare care te definesc până în centrul ființei tale” au transmis organizatorii ambelor festivaluri. Aceștia au menționat și faptul că biletele cumpărate deja pot fi folosite anul viitor sau pot fi transformate în vouchere. 

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro