Avertismentul lui Nelu Tătaru: „Vom avea două săptămâni dificile”

De Unica.ro, pe
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a avertizat că ne așteaptă „două săptămâni dificile”, după ce numărul de cazuri noi de COVID-19 a ajuns la aproape 1.000 în 24 de ore. 

Grupul de Comunicare Strategică a raportat marți, 21 iulie, 994 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. De asemenea, numărul bolnavilor care au nevoie de îngrijiri medicale la terapie intensivă a crescut și el la 297, iar 36 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore, din cauza noului coronavirus.

Citește și: Nelu Tătaru: Vom ajunge și la 1.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, dar lucrurile se vor schimba

În acest context, Nelu Tătaru spune că următoarele două săptămâni nu vor fi deloc ușoare: „Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția” a transmis ministrul Sănătății.

Acesta este de părere că legea carantinei și a izolării va încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2 și astfel numărul cazurilor noi va scădea: „Legislația care intră astăzi (marți – n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a mai spus Tătaru, potrivit digi24.

Citește și: Cine va putea intra în România fără să stea în carantină

Cu privire la numărul record de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, ministrul Sănătății a spus că situația este gestionabilă: „Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri.”

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!