Anunț MAE: O româncă a murit din cauza coronavirusului

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 14 martie 2020, 15:30
Ministerul Român de Externe a anunțat astăzi că o româncă a murit din cauza infectării cu noul coronavirus. Aceasta se afla în Italia. 

Femeia, în vârstă de 80 de ani, originară din orașul Borșa, județul Maramureș, a decedat în Italia după ce a fost infectată cu virusul COVID-19. Aceasta se afla în Peninsulă pentru a-și însoți sora (75 de ani), care suferea de alte afecțiuni, la un tratament. Ambele femei au murit, dar în cazul celei de 80 de ani, cauza a fost coronavirusul.

„Cauza decesului e clară, infectare cu COVID 19”, a declarat primarul comunei Borsa, Ion Sorin Timiș, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Exclusiv. Drama românilor izolați în Italia: “Suntem ca în pușcărie!”

România, la un pas de scenariu 3 în lupta cu noul coronavirus. Ce măsuri se vor lua

„În urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente”, au anunțat autoritățile române.

MAE susține că orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public: „Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19„, a transmis Ministerul de Externe.

În acest moment, Italia este cea mai afectată țară din Europa de coronavirus. Numărul cazurilor de îmbolnăvire a trecut de 17.000 și s-au înregistrat 1.266 de decese. Până acum s-au recuperat peste 1.400 de oameni. Măsurile impuse de autorități au fost unele foarte restrictive, de izolare la domiciliu a cetățenilor.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!