Pe ce suprafețe rezistă coronavirusul cel mai mult

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Marți, 24 martie 2020, 16:20

Oamenii de știință de la Institutul de Sănătate Națională din Montana, Statele Unite au încercat să afle care sunt suprafețele pe care noul coronavirus poate supraviețui cel mai mult timp.

Din nefericire, concluziile acestora sunt îngrijorătoare.

Citeşte şi Coronavirus se transmite la o distanță de 4,5 metri, rezistă 30 de minute în aer şi 3 zile pe suprafeţe

Coronavirusul supraviețuiește cel mai mult, până la trei zile, pe oțel inoxidabil și plastic. În schimb, virusul nu poate rezista pe suprafețele din cupru mai mult de câteva ore.

Experimentele făcute în acest sens sunt încă preliminare și vor mai fi nevoie de alte studii amănunțite pentru a înțelege și modul de răspândire al coronavirusului, potrivit mediafax.ro.

Cu toate acestea, faptul că virusul rezistă un timp atât de îndelungat pe plastic este de-a dreptul alarmant, deoarece sunt înconjurați la tot pasul de obiecte din plastic.

Citeşte şi O femeie cu coronavirus dezvăluie ce simți dacă ești infectat

Conform medicilor, nu există o regulă privind sursa de infectare, iar șansele de a lua virusul de pe un obiect sunt reduse, câtă vreme respectăm regulile de igienă personală. Riscurile sunt reduse dacă ne igienizăm cât mai des mâinile cu apă și săpun. Și cel mai important este să nu atingem cu mâinile zona feței, mai ales după ce intrăm în contact cu diverse obiecte și ne aflăm în locuri publice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!