Alexandru Rafila: ”În două-trei săptămâni putem inversa trendul Covid-19”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 09 iulie 2020, 19:59
Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, rămâne optimist în ceea ce privește situația României privind pandemia de COVID-19, deși numărul cazurilor zilnice a trecut de 600. Acesta spune că lucrurile se pot ameliora dacă vor fi respectate din nou măsurile. 

Chiar dacă situația s-a înrăutățit în România în ultima perioadă, iar numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 au ajuns la un record alarmant, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, este încrezător că țara noastră va putea depăși cu bine această pandemie. Există însă o condiție.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Alexandru Rafila: ”La noi lucrurile au evoluat invers”

”Spania, Italia și Franța au avut un număr foarte mare de cazuri și de decese. Măsurile se impuneau acolo. Țările respective s-au conformat și au în acest moment cam de patru ori mai puține cazuri decât are România în prezent. La noi s-a întâmplat invers, a apărut o relaxare prematură. La noi, lucrurile evoluează invers”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Libertatea.ro.

Acesta este de părere că de vină pentru situația creată sunt mai mulți factori: ”E vorba și de un soi de oboseală, se vorbește toată ziua despre pandemie. Nu trebuie să luăm lucrurile în derâdere. Trebuie să convingem oamenii de importanța responsabilității individuale. E singura soluție. În două-trei săptămâni putem putem inversa trendul Covid-19, dacă începem să respectăm din nou măsurile”.

Citește și: Raed Arafat: Numărul deceselor de COVID-19 va crește simțitor, dar nu revenim acum la starea de urgență

Rafila este de părere că introducerea unor noi restricții nu este necesară, dar pandemia de COVID-19 trebuie luată în serios: ”Măsurile punitive au fost discutate în diverse moduri, însă nu trebuie să fie motorul principal al tratării problemelor coronavirusului. Eu continui să cred că lumea va trata serios pandemia și că va lua în considerare că multe state ne vor interzice intrarea pe teritoriul lor, dacă vom continua în stilul acesta”, a spus acesta.

Președintele Societății Române de Microbiologie atrage atenția asupra faptului că avem un număr foarte mare de îmbolnăviri în raport cu populația țării: ”Ne apropiem de un număr important de circa 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce înseamnă extrem de mult la nivelul populației României. Mai avem până când 60-70% din cetățeni vor fi trecut prin virus, ca să putem vorbi de imunizare în masă. Trebuie să evităm să ne îmbolnăvim în perioada aceasta”, a adăugat Alexandru Rafila.

Sursă foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!