Dieta de criză: Slăbeşte 5 kg până la Crăciun

De Libertatea pentru femei pe

Când eşti căsătorită şi ai şi copii, e mai dificil să urmezi o dietă, mai ales dacă alimentele pe care trebuie să le consumi presupun o cheltuială în plus. Cu ajutorul nutriţionistului Şerban Damian, îţi oferim un meniu care îţi permite să scapi de kilogramele nedorite, mâncând din aceleaşi preparate pe care le consumă şi restul familiei.

LUNI

Mic dejun: omletă din două albuşuri (restul familiei poate mânca oul întreg), o feliuţă de brânză desărată (restul poate consuma fără a o desăra în prealabil) sau urdă, doi ardei graşi, o cafea.
Prânz: un bol cu supă de pui (doar zeama), o farfurie cu tocăniţă de legume şi carne.
Gustare: două piersici.
Cină: 300 g salată (două roşii, doi ardei graşi, un castravete, salată verde, măsline, brânză desărată).

MARŢI

Mic dejun: omletă din două albuşuri (restul familiei poate mânca oul întreg), o feliuţă de brânză desărată (restul poate consuma fără a o desăra în prealabil), doi ardei graşi, o cafea.
Prânz: un bol cu supă de pui (doar zeama), o farfurie cu tocăniţă de legume cu carne.
Gustare: două caise.
Cină: 300 g salată (două roşii, doi ardei graşi, un castravete, salată verde, măsline, brânză desărată).

MIERCURI

Mic dejun: două felii de pâine prăjită, un iaurt (maxim 2% grăsime), un pahar cu lapte (1,5% grăsime), o cafea.
Prânz: un bol cu supă de pui (doar zeama), o farfurie cu tocăniţă de legume cu carne.
Gustare: o felie de pepene.
Cină: 150 g peşte la cuptor sau preparat pe grătar, cu garnitură de legume (morcovi, broccoli, conopidă).

JOI

Mic dejun: două felii de pâine prăjită, un iaurt (maxim 2 % grăsime), un pahar cu lapte (1,5 % grăsime),
o cafea.
Prânz: un bol cu supă de legume, o farfurie cu tocăniţă de legume cu carne.
Gustare: 200 g vişine.
Cină: 150 g peşte la cuptor sau grătar, cu garnitură de legume (morcovi, broccoli, conopidă).

VINERI

Mic dejun: două felii de pâine prăjită, un iaurt (maxim 2 % grăsime), un pahar cu lapte (maxim 1,5 % grăsime), o cafea.
Prânz: un bol cu supă de legume, o farfurie cu tocăniţă de legume cu carne.
Gustare: 200 g cireşe.
Cină: 150 g spaghete din făină integrală cu sos de roşii (condimentat cu puţin piper şi un praf
de sare).

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: două felii de pâine prăjită, un iaurt (maxim 2% grăsime), un pahar cu lapte (maxim 1,5 % grăsime), o cafea.
Prânz: un bol cu supă de legume, o farfurie cu tocăniţă de legume cu carne.
Gustare: 4 prune.
Cină: 150 g spaghete din făină integrală cu sos de roşii (condimentat cu puţin piper şi un praf
de sare).

DUMINICĂ

Mic dejun: două roşii, doi castraveţi, două felii de şuncă, două felii de pâine prăjită, o cafea.
Prânz: un bol cu supă de legume, piept la grătar cu salată verde.
Gustare: o îngheţată.
Cină: 300 g salată de ton
(ton, porumb, roşii, ceapă, salată verde, castraveţi, lămâie).

TRUCURI CARE CONTEAZĂ!

– Nu consuma mai mult de o cafea pe zi. O poţi îndulci cu o linguriţă de miere sau una de zahăr brun.
– Hidratează-te, consumând minim 2 litri de apă sau de limonadă pe zi. a  Este important să nu sari peste mese.
– La prepararea tocăniţelor nu folosi cartofi şi fasole. a Gustarea de fructe trebuie mâncată la cel puţin două ore după ce ai terminat de luat prânzul şi cu cel puţin o oră înainte de a servi cina. a În funcţie de preferinţe, înainte de culcare, poţi bea un ceai neîndulcit. a Încearcă să dormi 7-8 ore pe noapte. Odihna este foarte importantă pentru organism, iar lipsa somnului îţi poate da senzaţia de foame.

Participă la concursul de Crăciun şi poţi câştiga premii fabuloase. Aici!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro