Scapă de celulită rapid şi ieftin

De Erika Chivu pe

Vacanţa la mare nu poate fi perfectă decât dacă arăţi perfect în constumul de baie. Şi cum celulita ne stă mereu în cale, te ajutăm cu câteva idei pentru a o elimina la timp.
Mai ai foarte puţin până la concediu, dar ştii că nu te vei putea bucura de plajă şi mare din cauza celulitei care strică bucuria noului costum de baie. În scurtul timp pe care îl mai ai la dispoziţie, ai putea să apelezi la tratamentele costisitoare oferite de saloane, dar de ce să nu-ţi păstrezi bănuţii ca să te bucuri de ei la mare?

Iată câteva măsuri simple care te vor ajuta să câştigi meciul cu celulita în vara asta, fără să-ţi epuizeze resursele financiare. Începe de pe acum programul anticelulită, combinând următoarele tratamente, ca să te poţi bucura cu adevărat de concediul la mare.

Fără stres şi tigări

Primul pas: renunţă la ţigări dacă eşti fumătoare. Dacă mai aveai nevoie de încă un motiv ca să devii nefumătoare, acum îl ai. Fumatul îngreunează circulaţia sângelui şi inundă corpul cu toxine, ceea ce contribuie la agravarea celulitei. Ca să nu mai spunem că pielea fumătoarelor este mai puţin elastică şi îmbătrâneşte prematur.

La fel de important este să scapi de stres. E greu, ştim, dar nu uita că stresul produce schimbări hormonale care afectează pielea. Cortizolul, cunoscut şi ca „hormonul stresului”, subţiază pielea şi grăbeşte acumularea grăsimilor. Pentru a te relaxa încearcă să faci mai mult sport, prin care împuşti doi iepuri dintr-o dată.

Sportul şi masajul alungă celulita

 
Spunem asta pentru că sportul este, după cum ştii deja, un ajutor valoros în lupta cu celulita. E adevărat că şi fetele slabe pot avea celulită, dar dacă ai câteva kilograme în plus, şi reuşeşti să scapi de ele pielea ta va arăta mult mai bine. Garantat! Ce fel de sport e indicat? În principiu orice tip de mişcare este mai bună decât nimic. Dar cum celulitei îi plac coapsele, fesele şi şoldurile, sunt indicate exerciţiile aerobice care implică şi un efort al zonelor respective. Mersul pe jos, bicicleta, înotul, jogging-ul sunt ideale pentru tine.

O sesiune de antrenament necesită un duş relaxant după. Acum este momentul să foloseşti o mănuşă abrazivă sau o perie pentru masajul zonelor cu celulită. Această metoda stimulează circulaţia sanguină şi limfatică, grăbind eliminarea toxinelor. În plus, îţi lasă pielea fermă şi luminoasă pentru că îndepărtează celulele moarte. Pentru rezultate optime, masează-ţi şoldurile, coapsele şi fesele de două ori pe zi, cu mişcări de jos în sus.

În locul periei pentru masaj, poţi să foloseşti sare de mare, cu care să îţi freci zonele cu celulită. Sarea de mare are efectul unui scrub, dar e şi bogată în minerale care contribuie la sănătatea pielii. Nu te speria dacă pielea devine roşie. Asta înseamnă că masajul îşi face efectul.

În timpul duşului alternează jetul de apă cald cu cel rece pentru a stimula circulaţia. Duşul scoţian este una din cele mai bune metode anticelulită.

Dieta, cel mai bun aliat în lupta cu celulita

După duş, aplică un produs anticelulitic. E drept că o crema singură nu te poate salva, dar are rolul ei în lupta cu celulita. De preferat sunt cremele cu cafea sau piper, care îţi lasă pielea roşie şi o senzaţie de „arsura”. Chiar dacă poate fi neplăcut în primele minute, roşeaţa şi mâncărimea sunt un semn că circulaţia este stimulată.

Îţi imaginai că scapi de dietă? Din păcate nu există tratament anticelulită fără o alimentaţie corespunzătoare. Evită sarea care contribuie la retenţia de apă în ţesuturi şi bucură-te de darurile verii, fructele şi legumele. După cum ştii probabil, acestea sunt de mare ajutor în lupta cu celulita.

Mai puţine fete ştiu însă că şi grăsimile sunt importante în dieta anticelulită. Este vorba despre acizii graşi esenţiali pe care îi găseşti în uleiul de măsline, seminţele de in, nuci, avocado şi peşte. Nu uita totuşi că grăsimile, fie ele şi sănătoase, au multe calorii, aşa că nu trebuie să faci abuz. Dacă mănânci peşte de trei ori pe săptămână şi pui câte o lingură de ulei în salată este de ajuns.

Chiar şi cu o combinaţie a tuturor acestor metode, nu te aştepta să rivalizezi topmodelele internaţionale în câteva săptămâni. Însă te poţi aştepta la rezultate vizibile: o piele mai ferma şi fără aspectul inestetic de coajă de portocală.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro