Top 5 restaurante mexicane în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Dacă nu ai ajuns la al doilea pahar, poţi răsfoi deja meniul, care oferă de la salate şi preparate uşoare din peste, până la gustări de fasole mexicană şi preparate din carne, în diverse asocieri, care mai de care mai tentante.    Preţurile sunt ceva mai mari, fiind un restaurant elegant, aşa că nu te aştepta să plăteşti că la cantina Mariachi.  

Ca aperitiv, poţi gusta chilli (18 lei), nachos şi quessadilla (20 lei), dar şi preparate mai speciale precum empanadas, moletes, totopos. De asemenea, şi ei fac supe foarte gustoase, cum este supa-cremă de avocado (12 lei).
 
Tacos, enchiladas şi burritos (preţuri între 21 şi 31 de lei), un adevărat festin pentru gurmanzi, merită încercate de oricine ajunge aici. Tacos vin în trei bucăţi cu porţii alăturate de fasole şi orez, iar burritos şi chimichangas sunt uriaşe, preparate cu fasole şi orez şi diverse de carne, în funcţie de preferinţe.
 
Pentru cei care preferă specialităţile din carne, muşchiul de vită cu ciuperci este 39 de lei, iar fajitas de pui sau porc costă 31, respectiv 35 de lei.  
 
(Strada Iancu Capitanu 30, Bucureşti, tel: (+40) 021 252 66 88, www.eltorito.ro)

Restaurant Villa Rodizio

 
În apropierea Gradinei Icoanei, pe strada Ion Luca Caragiale vei descoperi o vilă portocalie, care aduce puţin din atmosfera veselă sud-americană.  
 
Şi asta pentru că restaurantul Villa Rodizio oferă un spectacol de dans latino aproape în fiecare seară. Localul este drăguţ şi elegant, cu saloanele spaţioase la parter şi o cramă la subsol, de unde poţi alege unul dintre vinurile albe şi roşii aduse din Italia, Spania, Franta, Portugalia ori Chile (preţul între 70 şi 130 de lei sticlă) sau un vin românesc de Jidvei sau Murfatlar (de la 30 de lei la 130 de lei sticlă).
 
Bucătăria este ispititoare pentru gust şi fascinantă la aspect. De la sosul de avocado, jambonul mexican şi până la tapioca, sau grilladele europene, cu sos de vin şi mirodenii, aici se regăsesc într-o combinaţie reuşită o întreagă cultură gastronomică braziliano-mexicană.  
 
Villa Rodizio te invită aşadar într-o călătorie culinară în Spania, Mexic sau Brazilia, dar şi în bucătăria românească.
 
Specialitatea restaurantului este, evident, Rodizio, un preparat brazilian alcătuit din şapte feluri de carne preparate la grătar (pui, curcan, cârnaţi, chorizo şi creveţi) trase în sabie.  
 
Poţi încerca, de asemenea, pieptul de curcan marinat, prăjit în înveliş de bacon sau file de porc marinat cu usturoi şi vin alb, platoul cu jambon spaniol, omletă în stil spaniol cu jambon (18,5 lei), sau specialităţile din peşte – caracatiţă cu cartofi sau sepie la placă netedă (34-38 de lei).  

La antreu se pot servi nachos (18 lei), quesadillas (16 lei) sau pentru ceva săţios, cartofi copţi umpluţi cu chilli (18,5 lei). Tacos, burritos şi chimichangas au preţuri între 20 şi 30 de lei.  

După atâtea condimente, un desert delicios este binevenit. Banane cu sos de ciocolată şi fulgi de cocoş, ananas flambat cu mango, cremă catalană sau nachos dulci sunt delicioase.   

(Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32 (zona Grădină Icoanei), Telefon: 211 80 78, www.villarodizio.ro)

Restaurant Turbotequila

Turbotequila este cel mai extins local mexican din oraş, fiind de fapt un întreg complex-restaurant, care dispune de o capacitate impresionantă de peste 370 de locuri.   

La fel de primitor, localul este potrivit atât pentru seri romantice, cât şi pentru întâlniri de afaceri.  

În meniu predomină specialităţile mexicane, dar bucătăria este deschisă atât preparatelor tradiţionale româneşti, cât şi celor internaţionale, aşa încât poţi găsi aici un mix întreg de preparate, de la fritto tequila (26 lei), pui mexican (16 lei), sau pulpe de pui-cupela cu orez (15 lei) şi taco (10 lei) şi până la spaghete carbonara (12 lei) sau sarmale cu mămăliguţă (12 lei).   

Restaurantul nu păstrează specificul bucătăriei mexicane, ceea ce face că preparatele mexicane să nu fie prea numeroase. În meniu predomina mai mult mâncăruri italieneşti sau româneşti, şi aproape că neglijează cultura culinara a specificului pe care îl poartă. Merită totuşi încercat mai degrabă pentru preţurile mici…   

(Situat în zona Militari, Bdul. Iuliu Maniu nr. 220 C, tel. 0733 96 26 96, www.turbotequila.ro)     

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2