Top 5 restaurante mexicane în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Tortilla, fajitas, quesadillas sau buritto, toate şi fiecare în parte, sunt sinonime cu bucătăria mexicană. Exotic şi apetisant, specificul mexican se distinge prin originalitate specialităţilor…
… preparate şi servite rapid, atât datorită gustărilor delicioase, cât şi a aromelor condimentate.
       
Pe lângă ardeiul iute, care determină gustul în cazul majorităţii preparatelor, bucătăria mexicană aproape că abuzează de culturile bogate de fasole, porumb, cartofi, dar şi de brânzeturi, roşii, carne şi peşte. Însă, fără îndoială că aromele specifice mexicane sunt dictate de multitudinea de condimente înţepătoare folosite din abundenţă la sosuri.
 
În caz că ajungi într-unul din restaurantele mexicane, orice bucătar te va asigura că tentaţia de a comanda ceva picant este mare. Însă mâncarea tradiţională nu merge decât cu o băutură la fel de veritabilă, aşa că tequila sau margarita te vor ajuta cu siguranţă să elimini efectele intense ale unei gustări condimentate. 

Cantina Mariachi

 
Cu o astfel de tentaţie te îmbie Cantina Mariachi. Restaurantul oferă un meniu bogat de specialităţi mexicane, care îţi aduce aproape gastronomia tradiţională mexicană. Situat în zona Vitan, într-unul dintre cele mai aglomerate malluri, Mariachi este un loc unde te poţi destinde oricând, indiferent de ocazia cu care îi calci pragul.  
 
Atmosfera este prietenoasă, cu un decor colorat, iar muzica, evident, mexicană. Ospătarii sunt amabili, preparatele, gustoase, iar preţurile sunt acceptabile.  
 
Localul propune o gastronomie sănătoasă şi veselă şi o ambianţă colorată şi elegantă, totodată, cu elemente specifice stilului precolumbian, care însă nu îl fac deloc să pară pretenţios.  
 
Dacă încerci pentru prima oară mâncarea mexicană, decizia nu va fi una uşoară.  
Oferta este foarte diversă, iar pozele din meniu îţi vor face toate cu ochiul. Dar, înainte de a comandă este bine să ţii cont de recomnadarea ospătarilor şi să întrebi cât de iuţi sunt gustările pe care vrei să le încerci.
 
Poţi încerca o gustoasă enchiladas, preparată din tortillas (pâinea tradiţională mexicană), un fel de clătită umplută cu carne de pui, cu ardei iute şi smântână, sau nişte nachos cu guacamole, puţin din varietatea de tacos sau o parilla foarte bună.  
 
Fireşte că vei găsi aici tradiţionala margarita, dar se spune că este bine să începi seara cu puţină tequilla, servită cu sare şi lămâie.
 
(Mall Vitan, et. 2, Telefon: 321 46 62, www.cantina-mariachi.ro)

Restaurant Don Taco

 
O prezenţă veritabilă a bucătăriei mexicane este Don Taco, din strada Doctor Felix. Restaurantul are specific mexican, dar nu neglijează nici preferinţele românilor pentru bucăţele tradiţionale.  

Cu un decor mai elegant decât la Mariachi, aici vei găsi o ambianţă la fel de caldă şi relaxantă, atât în local, cât şi vara pe terasă. Mâncarea este servită impecabil, ospătarii sunt atenţi şi prompţi, iar preţurile sunt puţin mai mari faţă de cele de la Mariachi.
 
Destul de generoase, cele două gastronomii, mexicană şi românească, oferă un meniu cu nu mai puţin de 60 de preparate culinare, de la aperitive reci şi calde, supe şi mâncăruri din carne, la peşte şi fructe de mare.  
 
Aşadar, după un pahar de tequila, care îţi va face poftă de mâncare, poţi începe cu o salată mexicană Don Taco, preparată pe bază de carne din piept de pui prăjit, cu salată verde, roşii, ou fiert şi cu sos de smântâna şi muştar (12 lei).
 
Tot din carne de pui, poţi gusta flautes, o gustare caldă excelentă preparată din tortillas cu piept de pui, legume şi caşcaval, preparată crocant pe salată verde şi salsa (17 lei).  
 
Dintre specialităţile casei se remarcă fajitas, un mix de muşchi de vită şi piept de pui cu legume macerate în bere şi tequila, servite cu orez mexican şi salsa (23 lei), sau cuete de rez în salsa, adică muşchi de vită cu legume şi sos mexican (34 lei).  
 
Din preparatele de peste se remarcă file de salău cu creveţi. Dacă va place carnea de miel nu ezitaţi să comandaţi barbacos, miel umplut cu legume şi orez.  
(101 Dr. Felix Street, Tel: (+40) 21 316 94 52, www.dontaco.ro)

Restaurant El Torito

 
Undeva, în zona Moşilor, pe strada Iancu Capitanu, se află retras El Torito. Un local micuţ, intim şi prietenos, restaurantul se remarcă printr-un stil aparte, select şi  liniştit.
 
Pe lângă mâncarea de excepţie, El Torito este locul ideal pentru amatorii de băuturi autentice, cum sunt binecunoscutele shot-uri de tequila, sangrita sau margarita (16 şi 25 de lei), însă meniul de bar conţine şi alte băuturi exotice mexicane, care îţi vor stârni, fără îndoială, apetitul pentru o gustare picantă.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2