10 cadouri de Crăciun pentru copii

De Nicoleta Galeteanu, pe

Sărbătorile aduc bucurie, mult râvnita vacanţă şi, bineînţeles, nelipsitele daruri. Pentru copii, luna cadourilor nici nu a început, iar pentru Moş Crăciun întotdeauna vor pregăti…
 … o scrisoare mai lungă decât cea trimisă predecesorului său.  
  
Şi pentru că Moş Crăciun îşi anunţa sosirea cu paşi repezi, şi tu trebuie să te pregăteşti pe îndelete, dacă nu vrei să arunci vina pe Moş. Dacă nu ştii, însă, ce cadouri ai putea să cumperi celor mici, venim în întâmpinarea ta cu câteva idei, care sperăm să te ajute.  
  
Copiii sunt captivaţi de eroi şi întâmplări fabuloase. Chiar dacă se bucură de vacanţă, o carte bine aleasă este întotdeauna un cadou potrivit pentru copii. Cărţile de colorat sau de poveşti sunt educative şi poţi dezvolta micuţului tău plăcerea pentru lectură.

Poţi alege un audiobook cu poveşti personalizate, unde fiecare povestire este individualizata cu datele personale ale micuţului tău.

Povestea este special înregistrată pentru fiecare copil în parte şi conţine datele lui personale. Poveştile sunt citite de o voce caldă şi prietenoasă, pe un fundal muzical plăcut. 

Jocul de puzzle dezvoltă atenţia, îndemânarea şi imaginaţia celor mici. Copiii sunt nerăbdători să descopere imagini şi obiecte tridimensioanle din multitudinea de piese colorate. Machetele şi plansele de puzzle, cu imagini diverse, îi vor ţine toată ziua ocupaţi cât timp vor desprinde şi vor îmbina piesele. De asemenea, există jocuri care se pot vopsi sau lăcui, la final.

Mai poţi alege jocurile magnetice de construcţie. Mai mult ca sigur, copii sunt interesaţi să descopere cum se construieşte o maşină, un robot, o casă sau un trenuleţ. 

Dacă vrei să insufli pasiunea pentru activităţi artistice, alege să îi faci cadou o orgă sau chitară electronică. Exersarea timpurie la un instrument muzical este o activititate prin care copilul îşi dezvoltă simţul artistic printr-o activitate recreativă şi este, în acelaşi timp, şi promiţătoare, dacă te gândeşti că numeroşi artişti au început aşa. 

Pentru că este iarnă şi deja ţi-ai făcut planuri de vacanţă la munte, poţi alege să cumperi un ATV sau o sanie modernă. Producătorii de jucării au reinventat clasica săniuţă pe care o luam la săniuş când eram mici. Acum, ele au tălpici metalice, claxon şi un design nemţesc.  

Iar dacă te gândeşti că ATV-urile pot deveni periculoase pentru copii, este bine de ştiut că acestea sunt dotate cu baterie 6V sau 12 V, aşadar, pentru copii mai mici sau mai mari. Acestea au una sau două trepte, marşarier şi ating o viteză de aproximativ 5 Km/oră. 

Este uşor de asamblat şi reprezintă un spaţiu de joacă sigur pentru cei mici, acesta putând fi asamblat în casă. Mini-cortul poate fi, de asemenea, un cadou ideal pentru copii, mai ales dacă îl pregăteşti pentru o tabăra din primăvară. Are în interior peşti din materiale moi, agăţaţi deasupra, precum şi multe alte desene şi grafisme cu teme acvatice, iar când este dezmembrat încape într-o mică sacoşa, astfel este uşor de depozitat şi transportat. 
  
Planşă de şah. Jocurile de şah se adresează copiilor care vor să îşi pună mintea la contribuţie şi celor care visează să îl învingă cândva pe Kasparov. Aceasta permite copiilor să joace şah cu un computer drept oponent sau cu un alt adversar. Computerul are diverse nivele de dificultate (16 de analiză şi 120 de moduri de joc) şi îi ajută totodată cu diverse sfaturi şi comentarii text sau audio. În plus, după fiecare partidă acordă un rating, adică o notă, că la şcoală. Este unul dintre acele cadouri pe care l-ai putea face copilului tău şi pe care îl va aprecia numaidecât. 

Este bine să ţii cont de dorinţele pe care copilul le are şi să îl încurajaţi să practice sporturi de mic, dacă are anumite înclinaţii. Pentru că şi în oraş poţi găsi alternative propice, ai putea opta să îl înscrii la cursurile de ski sau patinaj, organizate de patinoarele artificiale din oraş. Va fi mai mult decât bucuros să petreacă toată ziua într-o modalitate distractivă, iar când veţi merge la munte, nu vei mai plăti instructorul.   

În cazul în care copilul nu-şi doreşte ceva anume, poţi alege un joc nou pe calculator, cadou de care băieţeii vor fi mai mult decât încântaţi, iar pentru fetiţe, există jocuri flash cu păpuşi Barbie. Softurile sunt interactive şi educaţionale şi conţin o gamă largă de jocuri multimedia pentru copii. Programele se pot găsi atât în magazinele de specialitate, cât şi pe internet.  
  
Dorinţele celor mici pot fi îndeplinite, mai ales că există o multitudine de cadouri care pot să aducă bucuria pe feţele copiilor. În preajma Sărbătorilor, magazinele de profil oferă o gamă foarte diversificată de cadouri şi produse pentru copii. Chiar dacă nu ai idei despre cadouri inspirate, o fugă în magazin te poate ajuta să le găseşti mai repede. 

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro