Viza lui Novak Djokovic, anulată de de ministrul australian al Imigraţiei

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 14 ianuarie 2022, 10:17

Viza jucătorului de tenis Novak Djokovic a fost anulată de ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke. Acesta și-a motivat decizia într-un comunicat de presă.

Novak Djokovic a rămas fără viză de Australia și este posibil să fie nevoit să părăsească țara fără să participe la Australian Open. Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anunțat că a cerut anularea vizei.

Viza lui Novak Djokovic, anulată de de ministrul Alex Hawke

Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de COVID-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile, a transmis într-un comunicat de presă Alex Hawke, potrivit digi24.

Liderul ATP, Novak Djokovic, are dreptul de a contesta decizia, iar dacă aceasta nu este acceptată, ar putea apela din nou la instanță. Altfel, acesta va fi nevoit să părăsească țara sau va fi deportat. Decizia ministrului aduce cu ea și interdicția de a se întoarce în Australia timp de trei ani.

De ce a ajuns ministrul australian să-i anuleze viza sportivului sârb

Decizia de anulare a vizei vine după ce Novak Djokovic a recunoscut falsul în declarația sa de intrare în Australia, considerându-l o „eroare de judecată”. Acesta a declarat că nu a călătorit în ultimele 14 zile de dinaintea zborulului. 

În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce, a precizat Djokovic într-un comunicat.

Citește și: Cum arată hotelul în care a fost cazat Novak Djokovic. „E plin de gândaci și ne dau mâncare cu viermi!”

Rafael Nadal, despre Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar ştia condiţiile. El a ales”

Mesajul transmis de soția lui Novak Djokovic: „Vom creşte din această experienţă”

Novak Djokovic are din nou viză pentru Australia. Guvernul își mai poate schimba decizia în zilele următoare

Novak Djokovic a dat un interviu după ce a fost depistat cu COVID-19

Totodată, sportivul a mai recunoscut faptul că a deși știa că are COVID-19, în data de 18 decembrie a participat la un interviu pentru L’Equipe”, care a avut loc la centrul său de tenis din Belgrad. Acesta a mărturisit că „s-a simţit obligat” şi „nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist”. 

Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de COVID, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat.

A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment.

A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L’Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L’Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut, a mai spus tenismenul.

Sportivul a mai specificat faptul că odată ce a revenit acasă s-a izolat pe perioada impusă de autorități.

Recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament, a menționat Novak Djokovic.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!