Rafael Nadal, despre Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar ştia condiţiile. El a ales”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 ianuarie 2022, 15:21

Rafael Nadal a transmis un mesaj cu privire la scandalul în care este implicat sportivul Novak Djokovic, căruia i-a fost interzisă intrarea în Australia pentru că nu era vaccinat împotriva COVID-19.

Rafael Nadal, care se află la Melbourne pentru a participa la Australian Open, și-a exprimat părerea în ceea ce privește scandalul în care este implicat Novak Djokovic.

Citește și: Motivul pentru care Brigitte Bardot refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Laurențiu Reghecampf, atacat de fiica cea mare a Anamariei Prodan, Rebecca

George Burcea: „De față cu fetele, Andreea ne spune cuvinte urâte mie și Vivianei. Ce pot să fac?”

Giulia Anghelescu și familia sa, testați pozitiv pentru COVID-19

Rafael Nadal, despre Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar ştia condiţiile. El a ales”

Ceea ce se întâmplă nu este bine pentru nimeni, după părerea mea. Nu am toate detaliile, aşa că nu pot avea o părere clară. Tot ce pot spune este că trecem printr-o perioadă foarte dificilă. Multe familii au suferit enorm în ultimii doi ani din cauza pandemiei. Este normal ca oamenii de aici, în Australia, să fie supăraţi de această situaţie cu toate măsurile foarte stricte pe care le-au trăit. Mulţi oameni nu au putut merge acasă.

Tot ce pot spune este că cred ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Dacă ei spun că trebuie să ne vaccinăm, trebuie să ne vaccinăm. Am avut COVID. Am fost vaccinat de două ori. Dacă faci asta, poţi juca aici fără nicio problemă. Aceasta este singura certitudine. Dacă eşti vaccinat, poţi juca Australian Open şi peste tot. Lumea a suferit prea mult pentru a nu respecta regulile. Nu încurajez pe nimeni să se vaccineze. Fiecare ar trebui să facă ceea ce crede că este potrivit pentru el.

Dar există reguli. Dacă nu vrei să fii vaccinat, s-ar putea să ai probleme. Mulţi oameni au murit de doi ani. Sentimentul meu este că vaccinul este singura soluţie pentru a opri această pandemie. Aceasta este ceea ce spun oamenii de ştiinţă. Eu nu pot spune altceva. Cred că, dacă ar fi vrut, ar fi putut juca fără griji aici, în Australia. El a ales. Fiecare este liber să facă propriile alegeri, dar în spatele lor există consecinţe. Evident, nu-mi place situaţia. Pe de o parte, îmi pare rău pentru el. Dar, pe de altă parte, ştia condiţiile de luni de zile. El a ales, a declarat Rafael Nadal, potrivit știrileprotv.ro.

Novak Djokovic, reținut de autoritățile australiene

Jucătorul de tenis sârb nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată pentru că nu era vaccinat împotriva COVID-19, deși organizatorii Australian Open au făcut o excepție și i-au oferit o scutire medicală pentru a putea participa la turneu.

Numărul 1 mondial ajunsese la Melbourne miercuri, dar a fost reținut mai bine de opt ore în aeroport și riscă să fie deportat. Acesta nu a avut acces la telefonul mobil timp de 3 ore, iar poliția de frontieră australiană a susținut că sârbul „nu a pus la dispoziție dovezi concludente pentru a putea intra în țară”.

Novak Djokovic a contestat decizia de anulare a vizei, iar aceasta va fi judecată luni, 10 ianuarie. Acesta va trebui să stea până atunci la Park Hotel, o unitate de carantină din Melbourne.

În scandal s-a implicat și președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, care a cerut autorităților australiene să îl elibereze de urgență pe Novak Djokovic.

Tocmai am terminat o conversație telefonică cu Novak Djokovic. I-am spus lui Novak că toată Serbia este alături de el și că autoritățile noastre iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun tenismen din lume în cel mai scurt timp posibil. În conformitate cu toate normele dreptului public internațional, Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr, a transmis președintele Serbiei.

Sursă foto: Profimedia


Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!