Novak Djokovic are din nou viză pentru Australia. Guvernul își mai poate schimba decizia în zilele următoare

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 ianuarie 2022, 13:22

Instanța a decis în favoarea lui Novak Djokovic și a permis intrarea jucătorului de tenis în Australia. S-a zvonit că sportivul ar fi fost arestat chiar dacă și-a recăpătat viza, dar guvernul australian a infirmat informațiile.

După ce i s-a anulat viza de intrare în Australia și a fost trimis într-o unitate de carantină din Melbourne pentru că nu este vaccinat împotriva COVID-19, Novak Djokovic a atacat decizia în instanța. Acesta avea o scutire medicală pentru a putea participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie.

Sportivul ar fi avut COVID-19 în luna decembrie și de aceea ar fi primit derogare de la vaccinare, au susținut avocații sârbului. Însă autoritățile federale australiene nu au fost de acord cu acest lucru.

Citește și: Novak Djokovic, probleme cu participarea la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat anti-COVID-19

Rafael Nadal, despre Novak Djokovic: „Îmi pare rău pentru el, dar ştia condiţiile. El a ales”

Mesajul transmis de soția lui Novak Djokovic: „Vom creşte din această experienţă”

Cum arată hotelul în care este cazat Novak Djokovic. „E plin de gândaci și ne dau mâncare cu viermi!”

Novak Djokovic a câștigat procesul împotriva guvernului australian

Luni dimineață, judecătorul Anthony Kelly a anulat ordinul guvernamental de invalidare a vizei lui Djokovic și i-a permis sportivului să rămână în Australia. Potrivit gsp.ro, Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, ar fi transmis că fiul său a fost arestat pentru a fi deportat, în ciuda deciziei judecătorului.

Avocatul Guvernului, Chris Tran, a declarat că ministrul australian al imigrației ar putea lua în considerare o nouă anulare a a vizei lui Djokovic. Acesta are puteri excepționale și discreționare pentru a anula vizele, indiferent de motiv și dacă ar lua o astfel de decizie, lui Djokovic i-ar putea fi interzisă intrarea în Australia pe o perioadă de 3 ani.

Djordje, fratele lui Novak Djokovic, ar fi confirmat arestarea sportivului

Fratele lui Novak Djokovic susține că ministrul Afacerilor Interne din Australia ar fi dispus arestarea sportivului după ce acesta și-a recuperat în instanță viza de intrare în țară.

A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume.

Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale.

Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia e extrem de nemulțumită, trăiesc în condiții dificile create de pandemie și sunt izolați. Ce putem noi să facem este să ne implicăm și să transmitem știrea că ei vor să îl rețină din nou.

Novak este acum cu avocații săi și se gândesc la ce opțiuni au. Cred că este o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut crezând că pot lupta împotriva întregului sistem. Novak a trecut printr-un amalgam de emoții, este într-o stare bună acum, dar trebuie să rămână calm și calculat.

Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica, ar fi spus Djordje în presa sârbă, potrivit digisport.ro.

Guvernul australian a transmis că jucătorul de tenis sârb nu a fost arestat

Surse federale și din tenis au transmis pentru publicația The Age că Djokovic nu ar fi fost, de fapt, arestat. Potrivit acestora,

În ciuda declarațiilor familiei lui Novak Djokovic, jurnalistul Paul Sakkal, de la publicaţia „The Age“ a transmis pe rețelele de socializare că informația nu este corectă, potrivit unor surse federale și din tenis. Sportivul a părăsit hotelul de carantină din Melbourne în care era plasat, iar acum urmează să se atreneze pentru Australian Open.

Novak Djokovici n-a fost arestat. Ştirile privind arestarea sa sunt incorecte, potrivit surselor din cadrul Guvernului australian şi federaţiei de tenis. Ministerul Imigrării va decide dacă va cere, din nou, anularea vizei sale, a scris jurnalistul australian.

Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia ar fi putut să îi anuleze încă o dată viza lui Djokovic, în ciuda deciziei judecătorului, dar nu a făcut-o. Însă are putere excepțională de decizie și ar putea să dicteze anularea vizei și zilele următoare. 

Tenismenul poate participa acum la Australian Open, dar situația s-ar putea schimba de marți încolo.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!