Novak Djokovic, probleme cu participarea la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat anti-COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 06 ianuarie 2022, 14:25

Update: Djokovic nu va părăsi Australia pentru moment. Plângerea înaintată de Djokovic, care a fost analizată de un judecător din Melbourne, i-a permis acestuia să obţină o suspendare. Cazul său a fost amânat pentru luni, 10 ianuarie , la ora locală 10:00. Atunci va fi luată o decizie în privinţa întoarcerii sau nu în Serbia.


Tenismenul Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP) nu a primit permisiunea de a intra pe teriroriul Australiei, iar viza i-a fost anulată. Sportivul se afla de miercuri, 5 ianuarie, la Melbourne, unde urma să participe la Australian Open, dar din cauza unor proceduri legate de vaccinarea anti-COVID-19, autoritățile i-au anualat viza și va fi trimis înapoi în Europa. Djokovic nu era vaccinat, dar organizatorii Australian Open au făcut o excepție și i-au oferit o scutire medicală pentru a putea participa la turneu.

Sârbul a fost ținut aproximativ nouă ore pe aeroport, unde i s-au analizat documentele, iar autoritățile locale au decis să nu-i permită intrarea în Australia pentru că nu este vaccinat anti-COVID-19 și nu se încadrează nici în excepțiile prevăzute de legislația australiană, notează presa internațională.

Citeşte şi: Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat că a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Liderul mondial a fost cazat a Park Hotel, în Melbourne, unde sunt trimiși străinii care cer azil politc. Acolo, Djokovic va mai sta 24 de ore, conform cotidianului Express. Sportivul a contestat decizia de anulare a vizei la tribunal și speră ca acest apel să fie favorabil. După ce a ajuns în custodia poliției, în urma verificării actelor, Djokovic nu a avut acces la telefon timp de trei ore.

Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak a spus, după ce a aflat că fiul său nu va putea participa la primul Grand Slam al anului, că decizia autorităților este “rușinoasă”: “Este o decizie rușinoasă. Nici măcar nu pot să iau legătura cu el acum, l-au prezentat ca pe un criminal! Nu am cuvinte să descriu ce se întâmplă, prin ce trecem.”

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că „Serbia este alături de el” și că se face tot ce se poate pentru ca “hărțuirea iderului mondial din tenis să se încheie”.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!