Povestea de dragoste dintre Tamara Buciuceanu și medicul Alexandru Botez

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 16 octombrie 2019, 15:13
Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 33 de ani cu medicul anestezist Alexandru Botez, până ce acesta a decedat, în anul 1996. Deși și-au dorit un copil, cei doi nu au reușit să devină părinți. Îndrăgita actriță vorbea foarte rar de soțul ei, dar atunci când o făcea, în cuvintele ei se putea simți o mare iubire și emoție.

Soțul Tamarei Buciuceanu a fost medic anestezist și întotdeauna și-a susținut soția, care era una dintre cele mai iubite actrițe din țară.

Despre povestea lor de dragoste, marea doamnă a teatrului românesc a vorbit în urmă cu mai mulți ani, într-un interviu pentru revista Taifasuri.

Cum l-a cunoscut Tamara Buciuceanu pe soțul ei, Alexandru Botez

Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost! Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină”, spunea atunci Tamara Buciuceanu.

Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: ”Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort”. Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul. De un timp mă întristez când mă gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine şi nu mai sunt: soţul, fratele, cumnatul, colegii cu care am împărţit scena. Nu o să-i uit niciodată şi mă rog ca Dumnezeu să îi aşeze acolo sunt sunt cei drepţi”, a povestit actrița.

Acum, Tamara Buciuceanu Botez s-a stins și ea și a lăsat un gol imens în lumea artistică. Aceasta s-a născut în 1929 la Tighina, în Republica Moldova, într-o familie numeroasă. A avut patru fraţi, Nicuşor, Costică, Lizon şi Iulia Buciuceanu, cea care avea să devină una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din România.

Iulia Buciuceanu a fost căsătorită cu actorul George Constantin, cu care a avut un copil, devenit și el peste ani un actor de succes, Mihai Constantin, alături de care Tamara a jucat în filmul „Liceenii”.

Sursă foto:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!