Cum arată Castelul Balmoral. Regina Elisabeta a II-a și-a trăit acolo ultimele clipe de viață

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 septembrie 2022, 17:15

Regina Elisabeta a II-a își petrecea adesea verile la Castelul Balmoral din Scoția. Se spune că acesta era reședința preferată a suveranei, iar vara acestui an a prins-o tot acolo. Castelul Balmoral este acum locul unde regina și-a dat ultima suflare, pe 8 septembrie 2022.

De-a lungul anilor, regina Elisabeta a reușit să țină departe de ochii curioșilor îndrăgita locuință, dar există câteva detalii de design din interiorul clădirii care devenit cunoscute și publicului larg.

Castelul a fost folosit și pentru filmarea unui episod memorabil din sezonul 4 al serialului “The Crown”, intitulat sugestiv – “The Balmoral test”. Așadar ce este atât de interesant la acest castel?

Cum arată Castelul Balmoral. Regina Elisabeta a II-a și-a trăit acolo ultimele clipe de viațăIcon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Balmoral era proprietatea personală a Elisabetei, moștenită de la familia ei. O altă reședință privată a suveranei era Sandringham, situată în Norfolk, Anglia.

Castelul a fost cumpărat în 1852 de prințul Albert pentru el și regina Victoria. De atunci, castelul a rămas în familie și a fost moștenit de urmașii lor. Clădirea, construită în stil scoțian, cu influențe gotice renascentiste, datează din secolul al XV-lea, însă cu timpul, au fost făcute diverse modificări care transformat clădirea în versiunea pe care o știm astăzi, potrivit arhitecturaldigest.com.

Când Prințul Albert a cumpărat Balmoral, a decis că era prea mic pentru familia regală și a ordonat construirea unuia mai mare. Prințul, regina Victoria, și copiii lor au locuit în castel în timp ce se construia unul nou, iar după finalizarea proiectului — în 1856 — castelul inițial a fost demolat.

Citeşte şi: De ce a apărut inițiala „R” pe biletul lăsat de Charles pe sicriul reginei Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Semnificația voaletelor negre purtate de Regina consoartă Camilla și de Kate Middleton la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Meghan Markle a renunțat la acest accesoriu

Citeşte şi: Prințul Louis nu poate conștientiza moartea străbunicii. Ce i-a spus mamei sale, Kate Middleton, în ziua înmormântării

Citeşte şi: Omagiul adus de Kate Middleton Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut Prințesa de Wales în ziua înmormântării

După moartea prințului Albert, în 1861, regina Victoria a construit pe proprietate o serie de căsuțe care sunt încă în folosință. Ea a construit Garden Cottage pentru copiii ei, Baile-na-Coille pentru servitorul ei și Karim Cottage pentru secretara ei indiană. În 2019, prințul William, Kate și copiii lor au stat într-o căsuță cu trei dormitoare pe moșia numită Tam-na-Ghar, în timpul unei vizite.

Cum arată Castelul Balmoral. Regina Elisabeta a II-a și-a trăit acolo ultimele clipe de viață
6 Septembrie 1960 – Prințul Philip, Regina Elisabeta, Prințesa Anne, Prințul Charles și Prințul Edward

Astăzi, proprietatea din secolul al XIX-lea este considerată o clădire istorică de categoria A. În total, există 150 de clădiri pe proprietate.

Grădinile Castelului Balmoral se întind pe o suprafață de circa 20.200 de hectare. Când regina Elisabeta și prințul Philip au preluat proprietatea, regretatul duce de Edinburgh s-a ocupat serios de grădini. Contribuțiile sale includ o grădină de legume, o grădină cu apă, o pasarelă florală și o zonă plină de stejari. În aceste grădini, există o bijuterie ascunsă – o statuie ce înfățișează câinele collie al reginei Victoria, numit Noble.

Castelul Balmoral poate fi vizitat, iar printre punctele de atracție se numără: sala de bal, ce are o expoziție impresionantă de picturi și opera de artă, grădinile, curtea din sala de transport sau zonele sălbatice din munții Cairngorm.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!