De ce a apărut inițiala „R” pe biletul lăsat de Charles pe sicriul reginei Elisabeta a II-a

De Unica.ro, pe

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a din 19 septembrie a fost unul dintre cele mai de amploare și impresionante momente urmărite de întreaga lume. Sicriul cu trupul neînsuflețit al suveranei a fost depus la Capela St. George de la Castelul Winsdor, după o ceremonie emoționantă la care au participat sute de oameni.

În toată perioada când sicriul reginei a fost expus pentru ca oamenii să-i poată aduce un ultim omagiu, pe el, pe lângă simbolurile regale – Coroana, Sceptrul și Orbul Regal, s-a aflat și un aranjamentul floral pe care stătea un bilețel.

Pe bliețel era scris un mesaj de la Charles – “Cu dragoste și devotament, Charles R”.

Regele Charles al III-a a ținut să-și semneze notița pentru mama sa cu litera “R” dintr-un motiv pe care nu mulți îl știu – R este inițiala cuvântului “Rex”, care în limba latină înseamnă “Rege”.

Aranjamentul floral a fost special comandat de Charles și confecționat din flori culese manual din grădinile de la Palatul Buckingham, dar și de la Clarence House și Highgrove House.

Printre aceste flori s-a numărat rozmarinul, un simbol al iubirii și amintirilor frumoase, mirtul – cunoscută drept “simbolul străvechi al căsniciilor fericite” și Frunze de stejar englezesc, considerate simbolul puterii iubirii. Tot în aranjament au mai existat trandafiri roz, în semn de iubire, dalii, care reprezintă bunătatea și reziliența, hortensii – reprezentantele recunoștinței și floarea văduvei, scabiosa atropururea – o floare de o nuanță foarte închisă se semnifică doliul.

Citeşte şi: Semnificația voaletelor negre purtate de Regina consoartă Camilla și de Kate Middleton la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Meghan Markle a renunțat la acest accesoriu

Citeşte şi: Cimpoierul Reginei, omagiu impresionant la înmormântarea Elisabetei a II-a. Paul Burns o trezea pe suverană în fiecare dimineață cu sunetul cimpoiului său

Citeşte şi: Prințul William și soția sa, tribut emoționant pentru Regina Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Mesajul emoționant al Prințului Andrew, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Ducele de York era considerat fiul preferat al suveranei

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață la 96 de ani, după o domnie de 70 de ani.

Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite.

Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, eu și familia mea vom fi alinați și susținuți de respectul şi afecţiunea profundă pe care știm că regina le primea, a transmis regele Charles al III-lea, după moartea suveranei.

Prințul Harry a transmis și el un mesaj emoționant după decesul reginei:

Bunico, în timp ce această despărțire finală ne aduce o mare tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru toate momentele noastre – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la a te vedea pentru prima dată în calitate de comandant șef, până în primul moment în care ai cunoscut-o pe soția mea dragă și ți-ai îmbrățișat strănepoții iubiți.

Preţuiesc aceste momente împărtăşite cu tine, precum şi multe alte momente speciale între acestea. Deja ne este foarte dor de tine, nu doar nouă, ci întregii lumi. În ceea ce priveşte primele întâlniri, acum îl onorăm pe tatăl meu în noul său rol, ca regele Charles al III-lea.

Îţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană. Îți mulțumesc pentru sfaturile sănătoase. Pentru zâmbetul tău molipsitor. Și noi zâmbim știind că tu și bunicul sunteți reuniți acum în pace.

Foto – Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!