Teste COVID-19 gratuite pentru bucureștenii care pleacă în vacanță în străinătate

De Unica.ro, pe
Bucureștenii care vor avea nevoie de teste COVID-19 pentru a pleca în vacanță în străinătate le vor putea face gratuit prin proiectul „Vacanța 2020”, ce va fi lansat de Primăria București. 

După ce numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a crescut considerabil în ultima perioadă, autoritățile din mai multe țări le-au cerut turiștilor români să-și facă testele COVID-19 înainte să le treacă granițele. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Primăria București vine în ajutorul bucureștenilor ce vor să-și petreacă vacanța în afara țării și le va pune la dispoziție un test gratuit pentru depistarea Sars-CoV-2.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Testări COVID-19 gratuite pentru bucureșteni

Edilul a explicat că testele făcute în cadrul programului „Vacanța 2020” vor fi de tip antigen. Se realizează prin exudat nazal, iar rezultatele sunt obținute cu aparate Real Time (RT)-PCR din 12 clinici private și de stat cu care Primăria are parteneriate, potrivit Digi24. Proiectul va fi inițiat de Primăria Capitalei (PMB) și va fi votat de urgență în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

„Avem în derulare un program de testare a bucureștenilor asimptomatici din mai multe categorii, la care adăugăm și categoria turism. Până acum am testat bucureșteni care lucrează în domenii care presupun întâlnirea cu multe persoane cu risc de contaminare: sportivii, jurnaliștii, farmaciștii, angajații de la terase, acestea fiind adăugate celor esențiale pe care le-am testat încă de la începutul pandemiei, anume medicii, asistenții, asistenții sociali, serviciile de utilitate publică”, a explicat Gabriela Firea.

Citește și: Lista completă a țărilor din zona verde. Unde este cel mai mic risc de infectare cu noul coronavirus

Persoanele interesate se vor putea înscrie pentru testare începând de joi la o adresa de e-mail care va fi făcută publică în curând. „Acestea vor fi sunate cât de curând posibil de colegii de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB)”, potrivit edilului.

„Bugetul este din ceea ce înseamnă fondurile Primăriei București. S-a aprobat deja prin buget testele pentru categoriile enunțate mai sus. Avem 15.000 de teste față de primele 10.000, dar putem să achiziționăm în funcție de necesarul și solicitările venite din partea bucureștenilor”, a mai spus Gabriela Firea.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!