Unde putem merge în vacanță în 2020 fără să stăm în izolare la întoarcere în România. Lista țărilor din zona verde

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 23 iunie 2020, 11:40

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare. Aceasta a intrat în vigoare astăzi, 23 iunie 2020, de la ora 0:00. Iată unde putem merge în vacanță în 2020.

Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adopta Hotărârea nr 31 din 22.06.2020, prin care a fost actualizată lista țărilor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare este următoarea, potrivit cnscbt.ro:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Confederația Elvețiană
Estonia
Finlanda
Franța metropolitana (teritoriul european al Franței)
Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă)
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

Cei care se vor întoarce în România din aceste țări nu vor mai sta în izolare/ carantină, cu condiția ca durata de ședere în aceste țări să nu depășească 14 zile: „Dacă sunt români care se duc într-un sejur de șapte zile în aceste țări, ei nu vor mai trebui să stea în izolare la întoarcere”, a spus prim-ministrul Ludovic Orban atunci când a anunțat noile măsuri de relaxare de la 15 iunie 2020.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru această listă s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci cazuri la 1 milion de locuitori.

Citește și: Orașul din România care se află pe lista celor mai sigure 20 destinații turistice în vremea COVID-19

Zborurile către și dinspre țările care se află în zona verde vor fi reluate pe toate aeroporturile din România. Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din aceste state. Acestea vor fi nevoite să stea în carantină/ izolare, la fel ca cetățenii ce sosesc dintr-o călătorie internaţională dintr-o țară care nu face parte din lista țărilor exceptate.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!