Studenţii vaccinaţi împotriva COVID-19 vor avea prioritate la cazarea în cămine

De Unica.ro, pe

Prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit că studenții vaccinaţi împotriva COVID-19 vor avea prioritate la cazarea în cămine.

Sorin Cîmpeanu a explicat că prevederea va fi inclusă în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, la cererea universităților.

Peste 80% dintre studenţii cazaţi acum sunt vaccinaţi şi le mulţumesc pentru înţelegerea importanţei vaccinării. Fiind printre universităţile care au o capacitate de cazare mare, pentru cei aproape 12.000 de studenţi ai universităţii în total există aproape 4.000 de locuri de cazare. Ne-am putut permite separat să îi cazăm şi pe cei care încă nu au decis să se vaccineze, dar sunt convins că se vor vaccina în scurt timp. Este vorba de mai puţin de 20%.

Citește și: Efectele nevăzute ale COVID-19, potrivit unui medic: „Sunt pacienţi care vin după COVID cu infarct miocardic”

Medic: „Un român moare de COVID-19 la fiecare 7 minute!”

Monica Anghel, despre simptomele COVID-19: „Ca și cum ai fi bătut, dar bătut rău de tot”

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția ATI

Ordinul comun de ministru care va fi semnat în această după-amiază – de îndată ce în şedinţa de guvern prin care miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii vor fi abilitaţi pentru semnarea acestui ordin comun – va avea o prevedere clară, la cererea tuturor universităţilor din România, prioritatea la cazare în căminele din campusurile studenţeşti pentru studenţii vaccinaţi, pentru posesorii certificatului verde – pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate şi în mediul universitar, a spus ministrul Educației, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!