Starea de alertă a fost prelungită. Ce se va întâmpla în următoarele 30 de zile

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 20 iulie 2020, 16:09
Starea de alertă a fost prelungită de Guvernul României pentru a doua oară. Autoritățile au anunțat cum se vor desfășura lucrurile în următoarele 30 de zile. 

Guvernul a emis miercuri o Hotărâre pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile, valabilă din data de 17 iulie 2020, după ce numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut accentuat în România în ultimele săptămâni. Este pentru a treia oară când țara noastră se află într-o astfel de situație. Prima stare de alertă a fost adoptată în data de 15 mai, după ce am ieșit din starea de urgență și apoi a fost prelungită în data 16 iunie 2020.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Ce se va întâmpla în noua stare de alertă

„Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, potrivit Digi24.

Citește și: Avertismentul unui epidemiolog român: „La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi”

Principalele restricții pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 după care românii vor trăi în următoarele săptămâni sunt aceleași: obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise și distanțarea fizică.

De asemenea, se interzic în continuare protestele, mitingurile, procesiunile în spații deschise, precum și activitățile culturale, științifice, artistice sau sportive în spații închise, cu câteva excepții. La evenimentele private în spațiile închise nu au voie mai mult de 20 de persoane, iar la cele în aer liber mai mult de 50 de persoane, cu respectarea regulilor de distanțare.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!