Avertismentul unui epidemiolog român: „La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi”

De Unica.ro, pe
Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, trage un semnal de alarmă pentru toți românii. În septembrie, cazurile noi de coronavirus ar putea sări de 1.800.

România a raportat în ultima perioadă creșteri accentuate ale cazurilor noi de coronavirus, iar epidemiologul Emilian Popovici avertizează că situația va deveni una dramatică în România dacă rata de infectare se va menține ridicată.

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a declarat dr. Emilian Popovici.

Numărul cazurilor noi de coronavirus ar putea crește dramatic

Dacă rata de infectare se va menține la nivelul de 1,1, este posibil ca la data de 14 septembrie să ne confruntăm cu 1.880 de cazuri noi zilnice de COVID-19 și în jur de 1,149 de pacienți la terapie intensivă, potrivit aceluiași biostatistician, a spus Emilian Popovici pentru Digi24.

Citește și: Nelu Tătaru: „Asimptomaticii, internați și evaluați în maximum 48 de ore”

„Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta. Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!” – a mai spus epidemiologul.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!