Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul care i-a luat viața. Un turist a fotografiat momentul

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 10:40

Roxana Donisan s-a stins din viață la doar 40 de ani, în vacanță în Egipt, după ce a fost atacată de un rechin în apele coastei Sahl Hasheesh, Marea Roșie. Autoritățile au fost alertate de unul dintre turiștii de pe un vas aflat imediat dincolo de geamandura unde Roxana era atacată.

Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul care i-a luat viața. Un turist a fotografiat momentul

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo, apa e de maximum 2 metri, unde a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”, a declarat tatăl Roxanei, pentru Monitorul de Suceava.

„Când a venit poliția la ușă, să ne ceară date personale, a întrebat dacă locuiește aici. Mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat și n-a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informație a fost că a reușit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanță mare și confirmă că de pe vas cineva filmase lupta”, a continuat.

Articolul continuă după recomandări

Citește și: Ionica Adriana, poveste impresionantă de viață. Cum a ajuns dintr-un orfelinat din Cluj-Napoca pe scenele teatrelor din Londra

Citește și: Cât a cheltuit Adda pe analize înainte să fie diagnosticată corect cu Borelioză și Bartonella

Citește și: Fotografia care a alarmat Poliția în Timișoara. Imaginea a devenit gluma zilei în județul Timiș

„De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus și consulul. Am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”, a mai explicat.

Roxana Donisan era angajată la Direcția de Finanțe Suceava. Își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, destinație pe care o îndrăgea. Se afla singură în vacanță, fiind dată dispărută la aproximativ două zile după incident. Suceveanca înota în momentul în care a fost atacată. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin, o austriacă în vârstă de 68 de ani.

Rechinul care le-a ucis pe cele două femei este din specia Mako, cunoscută pentru agresivitatea ei. Foarte rar se întâmplă ca această specie să se apropie de zona de coastă. De această dată, însă, rechinii ar fi fost atrași la mal de cadavrele unor oi, purtate de curenți după un naufragiu din urmă cu o lună, între Egipt și Sudan.

Foto: Facebook

Vezi şi ce să faci dacă vezi un rechin în apă și ce comportamente să eviți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!