România, a doua țară din UE în topul cazurilor de COVID-19

De Unica.ro, pe

După Luxemburg, România este al doilea stat din Uniunea Europeană din pricina numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni, potrivit Centrului European de Control al Bolilor.

Duminică, 26 iulie, numărul persoanelor din România infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 44.798. Din acest motiv, există în prezent numeroase restricții de călătorie pentru români.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 2187

De exemplu, cei care vor să plece în Austria trebuie să aibă la ei un test negativ de COVID-19 care să fi fost făcut cu cel mult de 72 de ore înainte de prezentare.

Grecia a extins măsura testului neativ de COVID19 și pentru cei care vin cu avionul, de marți, 28 iulie, iar Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova nu mai primesc deloc români în vacanță. Restricțiile îi afectează inclusiv pe rezidenți, deoarece și ei trebuie să prezinte un test negativ prelevat cu 72 de ore înainte și să facă dovada unui permis de intrare emis de statul respective, potrivit stirirleprotv.ro.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

În plus, românii care vor să ajungă în Italia, Estonia, Letonia, Norvegia, Marea Britanie, Belgia, Olanda și Irlanda, sunt obligați să intre în izolare timp de 14 zile. În momentul de față, există 44 de țări din care, dacă românii se întorc, trebuie să intre în carantină. Doar Turcia, Portugalia și Suedia nu mai sunt prezente pe această listă.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!